Uniós oltalom a Derecske almának

Uniós oltalom a Derecske almának 

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Derecske alma mint elnevezés uniós oltalomban részesüljön, felkerüljön azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban - közölte az Agrárminisztérium (AM) szerdán.
Uniós oltalom a Fertőd vidéki sárgarépának

Uniós oltalom a Fertőd vidéki sárgarépának 

Az Európai Bizottság november 3-i döntésével a „Fertőd vidéki sárgarépa” elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 78-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzők száma: 28 élelmiszer, 38 bor és 12 pálinka elnevezése védett az EU területén.

Immár a „Madarasi birspálinka” is védett elnevezés lett 

Az Európai Bizottság szeptember 21-én kihirdetett rendeletével a „Madarasi birspálinka” védett elnevezés lett az EU-ban. Ezzel tizenkettőre emelkedett az uniós oltalmat élvező magyar pálinka elnevezések száma.
A Szegedi tükörponty is védett elnevezés lett

A Szegedi tükörponty is védett elnevezés lett  

Az Európai Bizottság szeptember 8-án kihirdetett rendeletével a „Szegedi tükörponty” védett elnevezés lett az EU-ban. Ez a korábban már bejegyzett „Szilvásváradi pisztráng”, Akasztói szikiponty” és „Balatoni hal” után a negyedik magyar édesvízi hal elnevezés, amely uniós oltalmat nyert, hozzájárulva a halfogyasztás népszerűsítéséhez.
Uniós oltalom alatt ez a hazai szarvasgomba

Uniós oltalom alatt ez a hazai szarvasgomba 

Uniós oltalomban részesült a jászsági nyári szarvasgomba - közölte az Agrárminisztérium pénteken az MTI-vel.
Uniós oltalom a Tuzséri almának és az Őrségi tökmagolajnak

Uniós oltalom a Tuzséri almának és az Őrségi tökmagolajnak 

Az Európai Bizottság augusztus 2-i döntésével a Tuzséri alma és az Őrségi tökmagolaj elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 73-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar agrártermék földrajzi árujelzők száma: 25 élelmiszer, 38 bor és 10 szeszes ital elnevezése védett az EU területén.
Uniós védelem alatt a balatoni hal

Uniós védelem alatt a balatoni hal 

"Balatoni hal" elnevezéssel a fogassüllő és a ponty uniós oltalmat kapott - közölte az Agrárminisztérium hétfőn az MTI-vel.

Uniós oltalomban részesült a Budaörsi őszibarack 

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma. A földrajzi árujelzők használata komoly gazdasági előnyt jelent a termelők számára, hiszen jelentősen növeli a termék hozzáadott értékét.

Az újfehértói meggy is védelmet kapott az EU-ban 

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az újfehértói meggy felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára - közölte a brüsszeli testület.

Uniós oltalom alá került a soltvadkerti bor 

Az Európai Bizottság jóváhagyta a magyarországi ,,Soltvadkerti név alatt termelt borok felvételét az oltalom alatt álló eredetmegjelölések (OEM) nyilvántartásába.

Még egy magyar termény uniós védelem alatt 

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szomolyai rövidszárú fekete cseresznye felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára - közölte az uniós bizottság kedden.

Uniós oltalom alá került a Rögös Túró 

Az Európai Bizottság döntése alapján hagyományos különleges termék védettséget kapott

Magyar borászati terminusokat védetnének le 

Előrelépés történt a magyar borok uniós oltalma területén, ugyanis az Európai Bizottság foglalkozik a már öt éve benyújtott hagyományos magyar borászati kifejezések kérdésével, és hamarosan sor kerülhet ezek hivatalos bejegyzésére - közölte Erdős Norbert fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

A szegedi paprika is uniós oltalom alá került 

Az Európai Bizottság 2010. november 3-án bejegyezte a "Szegedi fűszerpaprika-őrlemény/Szegedi paprika" elnevezést az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába - írja a Marketinginfo.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!