Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke

Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke 

A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd.
A zöldövezetek védelmére törekszenek a jövőben Kolozsváron

A zöldövezetek védelmére törekszenek a jövőben Kolozsváron 

A meglévő zöldövezetek megtartására, újak létrehozására törekszenek a jövőben Kolozsváron, így alkalmazkodva a klímaváltozás kihívásaihoz.
Megújul Tokaj főutcája

Megújul Tokaj főutcája 

Mintegy 800 méter hosszan megújul Tokaj főutcája, egységes képet öltenek a terek, utcák és a történelmi épületeket is renoválják.
Élhetőbbé és stabilabbá válik Veszprém

Élhetőbbé és stabilabbá válik Veszprém 

A Modern városok program beruházásainak köszönhetően Veszprém még élhetőbb és gazdaságilag stabilabb várossá válik az elkövetkező években - jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára keddi veszprémi sajtótájékoztatóján.
Itt az eddigi legjobb interaktív Magyarország-térkép

Itt az eddigi legjobb interaktív Magyarország-térkép 

Már nem csupán a megyei jogú városok, hanem valamennyi, 20 ezer főnél népesebb település több száz intézményi adata megtekinthető 100*100 méteres területegységekre bontva a Lechner Tudásközpont által fejlesztett alkalmazásban.

Sosem látott fejlesztési program kezdődik Debrecenben 

Az Új főnix terv keretében több mint 200 milliárd forint fejlesztési forrás válik elérhetővé a város számára a 2020-ig tartó európai uniós költségvetési időszakban - közölte a hajdú-bihari megyeszékhely polgármestere szerdán, a városházán tartott sajtótájékoztatón. 
Rendezvénycsarnokot, kézműves sörfőzdét és múzeumot is kap Nagykanizsa

Rendezvénycsarnokot, kézműves sörfőzdét és múzeumot is kap Nagykanizsa 

Félmilliárd forintot kapott a Modern városok program keretében tervezett négy beruházás előkészítésére Nagykanizsa, amely rendezvénycsarnok, versenyuszoda és konferenciaközpont építésének, illetve az egykori ferences kolostor felújításának előkészítésre fordíthatja ezt az összeget.

Megújulnak a budapesti belváros épületei 

A Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat által az önkormányzat tulajdonában, illetve fenntartásában lévő épületek felújítására, fenntartására kiírt nyílt közbeszerzést a Fauna-Duó Kft. és a Gesztelyi Zrt. nyerte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Megújult Visegrád történelmi városközpontja 

Az ezeréves Visegrád városközponti fejlesztése címmel több elemből álló, uniós társfinanszírozású projekt zárult le - közölte a település polgármestere csütörtökön.

Innovatív városfejlesztési ötletekkel lehet pályázni 

Innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására írt ki pályázatot Smart City Lab Budapest címmel a Design Terminál, a leadási határidő március 31.

Tűzcsap-ivókút és stoppolórendszer nyert 

A Design Terminál kihirdette a városfejlesztési pályázatának győzteseit. A zsűri döntése alapján a digitalizált városi stoppolórendszer, a rendhagyó tűzcsap-ivókút ötlete és az interaktív városfejlesztő alkalmazás valósul meg. 

Hamarosan mozgólépcsőn mehetünk fel a Budai Várba 

Helyére emelték a Várbazárból a Vízhordó lépcsővel párhuzamosan a Várba közlekedő, hat emelet magas szabadtéri mozgólépcső szerkezét január közepén a szakemberek. A berendezés nem csak a Várnegyed, de minden bizonnyal a főváros egyik közlekedési attrakciója lesz - közölte honlapján a Budavári Önkormányzat.

Függőkert épül a Temzén 

A 150 millió fontos hídprojekt jelentős állami támogatással valósul meg a brit kormány új város- és infrastruktúra fejlesztési programjának köszönhetően. A terv kiötlője Joanna Lumley színésznő.

Plusz egy milliárd Egernek rehabra 

A „Dobó tér - Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja „ című kiemelt fejlesztési projektre vonatkozóan a kormány határozatában hagyta jóvá a projekt támogatási összegének növelését.

Újabb szakaszt fejeztek be a Corvin sétányon 

Átadták a józsefvárosi Corvin sétány ingatlanfejlesztés második ütemét kedden, az új szakasz a Nagytemplom utca és a Leonardo Da Vinci utca közötti területeket köti össze.

Megújul Nádudvar belvárosa 

Megújul Nádudvar belvárosa, a 733 millió forintos fejlesztés alapkövét pénteken helyezték el a hajdú-bihari település városközpontjában.

A Liget Budapest évi 1,5 millió turistát vonzhat  

Öt év múlva adják át a megújult Városligetet az új múzeumi negyeddel; a projektre a kormány 120 milliárd forintot szán, jórészt uniós forrásból - közölte az emberi erőforrások minisztere vasárnap Budapesten.

Öko-aktív turisztikai élményközpont épül Zalában 

2,5 milliárd forintos támogatásból fantasztikus fejlesztések indulnak Zala megyében,elsősorban Keszthely térségében és Zalakaros környezetében.

Hamarosan nyílik Békéscsaba új kulturális-közösségi központja 

Jövő januárban nyílik Békéscsabán a kétmilliárd forint beruházási költségű új kulturális-közösségi központ - tájékoztatta Belanka Csaba projektmenedzser, a beruházás vezetője az MTI-t szerdán.

Megújul Eger belvárosa 

Szeptember 28-án projektnyitó nappal kezdődött meg Eger belvárosának megújulása, közölte lapunkkal az Eger Városfejlesztési Kft. 

A Luzsénszky-kastély is megújult 

Átadták az uniós támogatással felújított móri városközpontot és a polgármesteri hivatalt, a pénteki ünnepségen részt vett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is.

Befejeződött a belváros funkcióbővítési projektje Debrecenben 

Lezárult a debreceni belváros összesen 2 milliárd forintból megvalósult funkcóbővítési projektje, amelynek keretében közlekedés- és intézményfejlesztés, továbbá városrehabilitáció valósult meg.

Új városrész épülhet a pozsonyi vár tövében 

Új, modern városrész épülhet akár már néhány éven belül a pozsonyi vár tövében lévő egyik - évtizedek óta kihasználatlan - területen. A fejlesztés amely az egykori Terézváros egy részén valósulhatna meg, már a tervdokumentáció elkészítésének fázisába jutott.

Pályaudvarok húzóerővel - másodszor 

Az első nagy sikerű januári szimpózium után folytatódik az UrbanLAB kommunikációs program, hiszen rengeteg igény és ötlet merült fel a városi pályaudvarok rehabilitációja kapcsán. A szimpóziumon való részvétel most is ingyenes.

Ne áruljanak bugyit a pályaudvarokon! 

Ugyan nem ez volt a fő téma, de ez is elhangzott azon a szimpóziumon, amelyet kedden rendeztek a fővárosi Erzsébet téren álló Design Terminálban. Az Urban-Lab Városdialógus program idén három alkalomra tervezett rendezvénysorozatának témája a „vasút útja a városban”, az első rendezvény a pályaudvarokban rejlő városfejlesztési lehetőségekre összpontosított.

Gyula-Arad: városfejlesztési dömping 

Gyula és Arad négy közös európai uniós programot valósít meg mintegy 800 millió forintból, a beruházások erősítik a két város közötti üzleti és turisztikai kapcsolatokat - pénteken Gyulán a két város vezetése újabb tervekről egyeztetett a "Kézfogások" elnevezésű együttműködés fórumán.

Mire jó egy vasúti pályaudvar? 

Nem csupán közlekedési csomópont lehet; a városfejlesztési lehetőségeit talán nem is ismerjük.

Óriási ráncfelvarrás Egerben 

Csütörtökön írták alá Egerben a „Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja” című kiemelt projektjavaslat támogatási szerződését. 4 milliárd 94 millió 360 ezer 970 Ft összköltségű projekt 74%-os támogatási arányban részesült az Észak-Magyarországi Operatív Program keretén belül - tájékoztatta a Turizmus Online-t Eger önkormányzata.

Mégsem fejleszt Karcag 

Az önkormányzat pénzügyi helyzete és az időközben kedvezőbb támogatási feltételekkel kiírt pályázatok ismeretében Karcag önkormányzata visszalépett a település központjának funkcióbővítő fejlesztésére hivatott projekt megvalósításától - közölte Dobos László (Fidesz) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Elkezdődött a városközpont rekonstrukciója Sümegen 

Több mint százmillió forintos beruházással elkezdődött a városközpont felújítása Sümegen; a várhatóan szeptember végéig tartó projektre uniós pályázati forrásból 94 millió forintot nyert a város - közölte a város polgármestere kedden az MTI-vel.

Új „szívet” kap Szigetvár 

Fél milliárd forintot meghaladó támogatást nyert el Szigetvár A város történelmi város-központjának funkcióbővítő rehabilitációja elnevezésű pályázatával.

Siófoki vonzerő növelés milliárdokból 

Siófok vezetése a beruházókkal közösen terepbejáráson mutatta be szerdán a sajtó munkatársainak azt a következő évtizedekre kiható átalakulási folyamatot, amely több milliárd forintos beruházás keretében zajlik a Balaton parti városban.

Sétatérré lesz a Moldva-part Prágában 

Egységes, végig átjárható zöld övezetté és sétatérré tervezi átalakítani a Moldva folyó partjait Prágában a város vezetése: a most elfogadott három éves terv megvalósulása esetén a rakpartok kellemes pihenőhelyekké alakulnak át.

Szálloda épülhet a Vásárcsarnok mögött 

Hogy kicsoda, micsoda építi még nem tudni, mindenestre Budapest egy - jelenleg - kevésbé tetszetős része szépülhet meg a szállodai beruházás révén is. Munkatársunktól

Több fát, kis üzletet és közösségi teret az Üllői út mellé! 

Budapest egyik leghosszabb, legforgalmasabb és leglassabban járható főútja, az Üllői út megújítására készített javaslatot a XVIII. kerületi önkormányzattal együttműködésben a REevolutio Consulting. A szakemberek féléve azon dolgoznak, hogyan lehetne az Üllői út méltatlan helyzetét megváltoztatni és Budapest egyik legfontosabb útját élhetőbbé, jobbá tenni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!