Súlyos jogsértést sejt a GVH hazai szálláshelyeknél

Súlyos jogsértést sejt a GVH hazai szálláshelyeknél 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) információi szerint egyes szálláshelyszolgáltatók árrögzítésre utaló egyeztetéseket folytatnak a jövő évi budapesti Európa Liga döntőjével kapcsolatban, ez pedig versenyjogi szabályokat sérthet - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
A szállásadók dönthetnek a szobaárakról a versenyhivatal szerint

A szállásadók dönthetnek a szobaárakról a versenyhivatal szerint 

A fogyasztói árakra is jótékony hatással lehet a szállásadók és az online szállásközvetítő platformok (Booking.com, Expedia stb.) közötti kapcsolat újragondolása, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előző évben publikált, az online szálláshelyfoglalás piacán lefolytatott ágazati vizsgálata miatt vált szükségessé. 

Módosult a versenyjogi szabályozás 

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény július 1-jétől hatályba lépő változásai számos anyagi és eljárásjogi módosítást eredményeznek. A hivatal úgy véli, a változásoknak köszönhetően egyértelműbbé és kiszámíthatóbbá válnak az eljárásaik. Mivel a média- és reklámpiacra ezek a változtatások ugyanúgy vonatkoznak, ezért közzétesszük az iparágat is érintő pontokat (adott esetben a kontrollt egyébként az NMHH gyakorolja), illetve azt, hogy a GVH mit ígér ezekkel kapcsolatban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!