Célba ért Weöres Szabolcs és Fa Nándor a New Europe-pal

Célba ért Weöres Szabolcs és Fa Nándor a New Europe-pal 

Szerda hajnalban célba ért az 50. Rolex Fastnet Race-en a New Europe, így Weöres Szabolcs - Fa Nándorral – sikeresen teljesítette az egyik legnehezebb tengeri vitorlás versenyt.
Hajókeresztelő Les Sables d’Olonne-ban

Hajókeresztelő Les Sables d’Olonne-ban 

A keresztanya Miklósa Erika volt, az újszülött pedig New Europe nevet kapta.
Weöres Szabolcs Fa Nándorral indul a Fastneten

Weöres Szabolcs Fa Nándorral indul a Fastneten 

A Vendée Globe-ra készülő magyar hajós mentorával vág neki az egyik leghíresebb tengeri viadal 608 tengeri mérföldes (1126 km) távjának.
Új kikötési szabályok a Balatonnál

Új kikötési szabályok a Balatonnál 

Korlátozás és csökkentés az idei évtől a BAHART kikötőhelyein.
Menő vitorlásverseny Máltánál

Menő vitorlásverseny Máltánál 

A pandémia ellenére megtartják a 41. Rolex Middle Sea Race vitorlásversenyt Máltán, a versenyen 21 ország 79 hajója áll rajthoz. Magyarországot Józsa Márton és csapata képviseli. 

Füreden átélheti, milyen a viharos Balatonon vitorlázni 

Megkezdődött a tavaszi szünet. Többek között Balatonfüreden, a Vitorlázeumba is bejelentkeztek már diákcsoportok, hogy megnézzék a múzeumot, amely a balatoni vitorlázás első klubházának emeletén van.
Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön

Kikötő, hotel, étterem: új szintre emelkedik a balatoni vitorlázás Alsóörsön 

Javában zajlik a Balaton északi partjára, Alsóörsre tervezett „új típusú” kikötő építése. 395 millió forint európai uniós támogatás segítségével több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, professzionális hajószerviz, hotel és minőségi étterem fog megvalósulni. A korszerű, minden igényt kielégítő Alsóörs Marina kikötő kapcsolódó szolgáltatásaival új szintre emeli a balatoni vitorlázást és ezáltal erősíti Alsóörs turisztikai vonzerejét.
Tóba nyúló vitorlás élménycentrum és szálloda épül Balatonfenyvesen

Tóba nyúló vitorlás élménycentrum és szálloda épül Balatonfenyvesen 

Balatonfenyvesen magyar vállalkozók nagy erőkkel megkezdték egy közel 2 milliárd forintos vitorlás élménycentrum megépítését, amelynek a tóba nyúló, 450 méteresre tervezett hullámvédőgátjai miatt máris aláírásgyűjtési akcióba kezdtek a tiltakozók.
Vitorlázásban is az elsők között!

Vitorlázásban is az elsők között! 

A QUAESTOR Csoport Hotel Management igazgatósága nem csak Magyarország két kiemelkedő szállodájának (LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior és ETO PARK HOTEL**** Business & Stadium, Győr) menedzselésében végez kiváló munkát, még vitorlázásban is bizonyítottak.

Eltűnt a hajózó magyarok tizede az Adriáról 

Tavaly tizedével kevesebb magyar hajó és turista fordult meg a horvát tengeri kikötőkben mint egy évvel korábban, de még így is a magyarok számítanak a 8. legjelentősebb hajósnemzetnek Horvátországban. Az első negyedév adatai azonban kedvezőbb képet mutatnak, bár a magyar vendégek száma nem változott, az ide érkezők a korábbinál több időt töltöttek az adriai államban - közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerdán az MTI-vel.

Törvénysértő helyzetben két magazin 

Törvénysértő helyzet alakult ki a magyar magazinpiac egyik szűk, ám annál zsúfoltabb szegmensében, a hajózással foglalkozó lapok piacán, miután a nyilvántartást végző hivatalok rosszul végezték munkájukat. A Magyar Vitorlás Szövetség februártól hosszú évek kihagyása után ismét kiadja Vitorlázás című lapját, csakhogy ezzel megtévesztően hasonló néven jelenik meg már szintén hosszú évek óta a Vitorlázás Magazin, amelynek kiadójával a szövetség eddig szerződésben állt. A faramuci ügy hátterében a szövetség új vezetése és a Vitorlás Magazin között tavaly év végén lejárt szerződés, valamint a vitorlástársadalmon belül létező, a napi politikát és közéletet leképező konfliktusok zajlanak.

Ingyenes kikötés az olasz Adrián 

Friuli Venezia Giulia tartomány ingyenessé tette a kikötést a külföldi vitorlások számára.

80 liter alatt a Föld körül 

Kevesebb mint 80 liter üzemanyag felhasználásával, 540 nap alatt tervezi körbehajózni a Földet két kalandvágyó magyar sportember.

300 férőhelyes kikötő a Balcsin 

Megkezdődött az előkészítő tereprendezés a Balaton egyik legnagyobb, 300 férőhelyes, egymilliárd forintba kerülő balatonfenyvesi kikötőjének beruházásához, amelynek megépítése több mint egy évtizednyi várakozás és előkészítés után év végén beindulhat - tájékoztatta Heves István, a beruházó Előny Kft. egyik tulajdonosa az MTI-t kedden.

Folyamatosan kell menteni a Kékszalag vitorlásversenyzőit a Balatonon 

Eddig hét esetben 34 embert mentettek ki a balatoni Kékszalag bajnokság vitorlásversenyzői közül az éjszaka megérkező erős szél miatt, s a vízi rendőrök közel teljes készültségben tejesítenek szolgálatot - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-t pénteken hajnalban.

Azért a víz az úr... 

Fantasztikus nap részesei lehettek a Hertz legjobban foglaló utazási irodás partnerei június 8-án.

Elbánt az idei szezon a balatoni hajózással 

Szokatlanul rossz nyári szezont zárt idén a balatoni hajózás.

Megújult a balatoni vitorlázás honlapja 

Új arculatot kapott és számos új funkcióval bővül a Balatonivitorlazas.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!