Ott a helyünk a nemzetközi pályázatokon 

Eséllyel indulhatnának a hazai egészségturisztikai szolgáltatók a nemzetközi versenyeken - állítja Puczkó László szakértő, ehhez profin megírt pályázatokra van szükség. 

Díjazták az orvosi turizmus legjobbjait 

Első alkalommal adták át az IMTJ által alapított Medical Travel Award díjait Dubaiban. 
A világ spa és wellness turizmusát elemző tanulmány jelent meg

A világ spa és wellness turizmusát elemző tanulmány jelent meg 

The Tourism Observatory of Health, Wellness and Spa (TOHWS) az idei évben először jelentetett meg a világ spa és wellness turizmusát átfogóan elemző tanulmányt.  

Magyar Hotel Monitor 3.0 

Elindult a Xellum Kft által üzemeltett egyetlen magyarországi szállodai teljesítmény elemző rendszer, a Magyar Hotel Monitor (MHM) eddigi talán legjelentősebb fejlesztésének tesztüzeme.

Egészség, Wellness és Spa Turizmus Obszervatórium 

A Xellum Kft. kezdeményezéseként létrejött The Tourism Observatory of Health, Wellness and Spa (TOHWS) közösségi média oldalain (LinkedIn, Facebook, ’healwellnessspa’ a twitteren és Pinteresten) már több száz szakmabeli cserél eszmét, képeket és információkat.

Az Egészség Szigete 

Izland fővárosában, Reykjavíkban tartották az "Iceland of Health" kezdeményezés képviselői idei szakmai konferenciájukat, amelynek legfontosabb témája az izlandi egészségturizmus lehetőségeinek meghatározása és a termékfejlesztési alternatívák elemzése volt.

Elnökhelyettessé nevezték ki Puczkó Lászlót 

Az International Tourism Studies Association közgyűlésén Puczkó Lászlót kérték fel, legyen a szervezet Kelet-Európáért felelős elnökhelyettese. 

Spa Élmény Tervezési és Elemzési online szeminárium 

University of California (Irvine) továbbképzési programjában Puczkó László (Xellum Kft) webináriumot tart 2012. május 31-én 20.00-kor (sajnos az időeltolódás miatt ilyen későn).

Élesben működik az MHM+ rendszer a MellowMood szállodáiban 

Májustól a MellowMood Csoport központja és a cég által üzemeltett hotelek is a Magyar Hotel Monitor által számukra kifejlesztett MHM+ szolgáltatás adatai alapján elemzik teljesítményüket. 

Örülhetnek a budapesti háromcsillagos házak 

A Malév csődjével és a fapados járatok tömeges megjelenésével átalakult a Budapestre látogató külföldi turisták összetétele, ennek a változásnak általában a háromcsillagos házak a nyertesei, míg a 4- és 5-csillagos kategória számára nem túl jók az idei év tapasztalatai – derült ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti régiójának legutóbbi ülésén.

MHM: az ötcsillagosok sínylik meg leginkább a Malév leállást 

A Magyar Hotel Monitor (MHM) gyorselemzése alapján a Malév február 3-i leállásának legjelentősebb vesztesei a szállodaiparban a budapesti ötcsillagos szállodák.

World Spa Award az European Spa Convention-ön 

Március 4-5-én, Londonban tartották az European Spa Convention-t.

Iszlám országok a magyar balneoterápiával ismerkednének 

Az iszlám harmadik legjelentősebb szent városában, az iráni Mashhad-ban tartották az Iszlám Országok 2. Egészségturisztikai konferenciáját december 19-20. között, ahol kiderült: a térség szakemberei ismerkednének a magyar gyakorlattal - közölte a Turizmus Online-nal a Xellum Kft.

Új életre kelt a 3*-os szállodapiac 

A Magyar Hotel Monitor 2011. jan-nov adatai megerősítik azt a korábbi tendenciát, hogy a budapesti 3* szállodák teljesítménye elvált az iparág átlagos folyamataitól.

Korea első számú gyógyturisztikai desztinációja 

Október 29-én zárult a Daejeon Intermational Medical Tourism Conference, amelyen hivatalosan Korea 5. legnagyobb városának márkaalkotó elemének nyilvánították a gyógyászati szolgáltatásokon alapuló turizmust és az ország első számú célpontjának ismerték el Daejeont.

A boutique szegmens lehet a jövő év nagy nyertese 

A Magyar Hotel Monitor a Szallodak.hu-val együttmőködésben modellezte a 2012. Q1 és Q2-re Q4-re vonatkozó várakozásokat és fogalmazta meg az időszakra vonatkozó MHM Meteo előrejelzést.

Milyen lesz a wellness turizmus 2020-ban? 

A fenti címmel jelent meg november 10-én, egy időben Budapesten és Los Angelesben a Xellum Kft. kutatása.

Elindult a Magyar Hotel Monitor weboldal 

Az oldal bemutatja a szállodai rendszer működésével és eredményeivel kapcsolatos legfontosabb adatokat és információkat - tájékoztatta a Turizmus Online-t az üzemeltető Xellum Kft. nevében Puczkó László ügyvezető igazgató.

Szorosabbra fűzi együttműködését a Danubius és a Xellum 

A Danubius a Xellum Kft.-t bízta meg részletes adatszolgáltatással.

Erősödő regionális verseny a gyógyturizmusban 

Horvátország a gyógyturizmusban is meghatározó desztináció kíván lenni - hangzott el egy a témával foglalkozó zágrábi konferencián.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!