Elektromos biciklivel a Zselicben

Elektromos biciklivel a Zselicben 

Az Aktív Magyarország nemrégiben indított útjára több kerékpáros programot is, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel együtt. 
Somogyi Erdők Napja a Zselici Csillagparkban

Somogyi Erdők Napja a Zselici Csillagparkban 

Kerékpártúra, íjászkodás, madárodú ellenőrzés, erdei foglalkozások és megannyi színes program várja a családokat augusztus 26-án 10 órától.
Az ibafai papnak új fapipája lesz

Az ibafai papnak új fapipája lesz 

Új, csaknem huszonöt méter magas kilátó épül a Zselic legmagasabb dombján, továbbá megújul az ibafai pipamúzeum - közölte a Baranya megyei önkormányzat az MTI-vel kedden.

Szállodai színvonalú turistaszállás nyílt a Kéktúra útvonalán 

Újabb szálláshelyet adtak át a zselici erdő gyönyörű környezetében, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A Haracsi Vendégház a Hotel Kardosfa tőszomszédságában kínál elérhető árfekvésű szálláshelyet a bakancsos, kerékpáros és lovas turisták számára. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program során a közelmúltban további két szálláshely is megújult a Zselicben, így a Meteor kulcsosház Simonfán, a Gyertyánosi kulcsosház pedig Kaposváron várja a túrázókat.

Tájház és turistaközpont épül a Zselicben 

Megkezdődött az építkezés a zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természetőrház csábítja megállásra az erre járó turistákat.

A Zselicivel már 13 magyar natúrparkunk van 

14 somogyi település összefogásának köszönhetően létrejött a Zselici Ezüsthárs Natúrpark.

Wakeboard pálya és plázs épült Zselicben 

Új attrakcióval bővült Zselic turisztikai kínálata: a Kaposvártól 20 kilométerre, Hajmáson találha-tó Zselicvölgy Szabadidőfarmon egy új beruházás keretében plázst, víziparkot és wakeboard pá-lyát építettek.

Jövő év végéig 45 kilométernyi kerékpárút épülhet a Zselicben 

Nyolc zselici település elnyert támogatásának köszönhetően mintegy 1,2 milliárd forintból megkezdődhet 45 kilométernyi kerékpárút tervezése és megépítése a Zselicségben - jelentette be Gelencsér Attila (Fidesz) Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője csütörtökön a Somogy megyei Zselickislakon.

Hamarosan megnyitják az új turistautat a Zselicben 

Új turistaút nyílik a Somogy megyében található Zselicben április végén a térség értékeinek bemutatására, az idegenforgalom növelésére - mondta el Baranyai Sándor, a Méltó Élet Alapítvány kurátora csütörtökön Hajmáson, sajtótájékoztatón.

Magyar sikerek a máltai EDEN-konferencián 

A 11. EDEN (European Destinations of ExcelleNce) Hálózati Konferenciát 2016. október 26-án rendezték meg Máltán 18 ország részvételével. A projekt hazai lebonyolítója az indulás éve óta (2006) a Magyar Turizmus Zrt. és jogutódja a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az EDEN kezdeményezés céljai közé tartozik egy platform létrehozása a jó gyakorlatok európai szintű cseréje érdekében a fenntartható turizmus területén. A hálózat évente lehetőséget ad arra, hogy különböző témákban versenyeztessék meg a nyertes desztinációk legújabb innovatív fejlesztéseit. Idén három kategóriában hirdettek versenyt - tudtuk meg az MTÜ-től.

Százmilliós fejlesztéssel növeli látogatói számát a Katica Tanya 

Több mint 100 millió forintos fejlesztést hajtott végre a patcai Katica Tanya Élményközpont. A Dél-Dunántúli Régió meghatározó, többszörösen díjnyertes turisztikai létesítményében ma átadott, az egész családnak szóló új attrakciókkal jelentős látogatószám növekedést várnak már ebben az évben a beruházók.

670 millió forintból épült csillagvizsgáló és planetárium a Zselicben 

Megnyitotta kapuit a Zselici Csillagpark, amely 670 millió forintos beruházás keretében valósult meg uniós támogatás segítségével. A multifunkcionális komplexumban csillagvizsgáló, planetárium, kilátó, túraösvények és információs pontok létesültek.

Nem áprilisi tréfa! 

Sertések mérték össze a szépségüket és bátorságukat a Zselicvölgyben a szakértő zsűri előtt a bolondok napján, de nem áprilisi tréfaként. A nyertes koca Tünci lett, aki nem csak a királynőválasztásokon megszokott szalagot kapta meg, de új életet is kezdhetett a verseny fődíjaként.

Csillagpark épült a Zselicben, ahol a Tejút is látszik 

Uniós támogatással épült meg a Zselicben a csillagvizsgálót, planetáriumot és kilátót is magában foglaló Csillagpark- tájékoztatta a Somogy megyében 80 ezer hektárnyi állami tulajdonú földért, a megye erődterületeinek közel feléért felelős SEFAG Zrt. az általa kezelt területen, Kardosfán kialakított turisztikai komplexumról hétfőn az MTI-t.

Csillagoségbolt Park és az élmények városa 

Az elmúlt esztendőben 32 százalékkal több turista kereste fel Kaposvárt, mint egy évvel korábban, s több mint 52.000 bejelentett vendégéjszakát töltöttek el a városban. Hogy mindez minek köszönhető? Erről győződhetett meg az a maroknyi újságíró, akik Somogyország fővárosának meghívására ellátogattak a városba.

Két új könyv jelent meg a Zselicről 

A napokban jelent meg Müller Nándor két új könyve: a Barangolások a Zselicben című túrakönyv és a Négy évszak a Zselicben című fotóalbum.

Brüsszelben mutatkozott be az idei EDEN-nyertes 

2013. november 11-én ünnepélyes keretek között vehette át Brüsszelben a Kiváló Európai Desztinációknak járó elismerést az idei hazai nyertes, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Kaposvár barátságos, nyugodt és emberi léptékű város 

Tizenkilenc idegenforgalmi desztináció között Kaposvár és a Zselic térsége is megkapja idén a Kiváló Európai Desztináció (European Destination of Excellence, EDEN) elnevezésű kitüntetést - közölte hétfőn az Európai Bizottság.

Megnyílt a Zselicvad Étterem 

A Kaposvári Egyetem bőszénfai Szarvasfarmján kezdte meg működését a Zselic talán legújabb étterme.

Sötétégbolt-park Szlovákiában is 

Sötétégbolt-park jött létre a kelet-szlovákiai Polonyinák Nemzeti Parkban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!