Megnyitott a Dunatanösvény 

A Valyo (Város és folyó) Csoport 2010 óta azon dolgozik, hogy szorosabbá tegye a budapestiek és a Duna kapcsolatát. A civil szervezet idén is meglepett minket a Dunatanösvény nevű non-profit kezdeményezéssel. A csoport idén a pesti Duna-partra, a Lánchíd és Petőfi híd közötti szakaszra álmodták meg az ingyenes programsorozatot.

Határon átnyúló turisztikai együttműködések Közép-Európában 

A Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) elnöki tisztét 2013-ban immáron harmadik alkalommal Magyarország látja, idén a turizmus közös fejlesztésének lehetőségét a tagországok a határon átívelő tematikus együttműködésekben látják.

Veszélyeztetett értékből turisztikai vonzerő 

Eredetileg a veszélyeztetett természeti és kulturális értékek védelmére jött létre 1972-ben a Világörökségi Egyezmény, manapság a világörökségi listára való felkerülés együtt jár a turisztikai vonzerő jelentős növekedésével.

Vízumkönnyítés a hajós utasoknak Abu Dhabiban 

Az egyre nagyobb hajós forgalomnak köszönhetően könnyítést vezetett be Abu Dhabi. A luxushajók azon utasai is válthatnak ezentúl belépéskor vízumot az Egyesült Arab Emirátusokba, akik olyan útlevéllel rendelkeznek, amellyel erre egyébként nem lenne lehetőségük. 
Egymilliárd ember nem használ WC-t

Egymilliárd ember nem használ WC-t 

A világon minden harmadik ember számára elérhetetlenek a normális higiéniai körülményeket biztosító szaniterek. Ennek ellenére a nyugati világban csak meglehetősen kevesen vannak tisztában a probléma súlyával. Ez a megállapítás egy, a Tork megbízásából készített felmérésben olvasható, mely a WC Világnapja alkalmából készült. 

Mégsem lesz olyan szigorú a holland drogtörvény 

Jó hír azoknak a turistáknak, akik a legális füvezés miatt utaznának Hollandiába, hogy mégsem vezetik be tervezett formájában a szigorító törvényt az országban.
Januárban nyílik az új angelo hotel

Januárban nyílik az új angelo hotel 

Januárban nyílik a Hotel Munich Westpark, amely már a második Angelo Hotel lesz Münchenben. A négycsillagos, futurisztikus dizájnú angelo Hotel Munich Westpark 60 új munkahelyet teremt.

Szlovénia- Európa zöld ékköve 

A Continental Hotelben rendezte meg a napokban Budapesten szokásos őszi workshopját a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal, amelyet Szlovénia nagykövetasszonya, Darja Bavdaž Kuret nyitott meg. A szállodában fotókiállítás is nyílt ez alkalomból, a képeken az ország nevezetességének számító lipicai ménes látható. Az eseményen a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal központja mellett képviseltette magát Ljubljana, Maribor és Postojna idegenforgalmi hivatala, valamint több helyi szállodavállalat.

Svájc: lazítás és életörömök 

Svájc az életörömöket kedvelők téli turisztikai célpontja. Az aktív pihenésre és kikapcsolódásra vágyók itt számos lehetőséget találnak arra, hogy a telet a természethez közel élvezzék. Lazítás és életörömök – ezek a 2012/2013-as Svájci Tél kiemelkedő témái, központban a téli túrázással.
Ausztria készen áll a téli szezonra

Ausztria készen áll a téli szezonra 

18 osztrák kiállító mutatkozott be a napokban Budapesten megrendezett turisztikai workshopon.

Növekedés őrjítő tempóban 

Lendületesen, bár eltérő tempóban fejlődik a BRIC-országok kiutazóturizmusa a legfrissebb World Travel Monitor-kutatás adatai szerint. Az oroszok most még csaknem ötször annyit utaznak, mint a brazilok, a növekedés üteme azonban a dél-amerikai országban 85%-os volt az utóbbi öt évben.

Félszáz fiatal magyar tehetséget várnak Kínába 

A félszáz magyar csütörtökön érkezik Pekingbe, egyhetes útjukról részletesen számolnak be a Turizmus Online-nak hazatérésük után.

Miben induljunk strandolni idén? 

A hétvégén a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet, ilyenkor a legjobb a vízparton tölteni a szabad napokat. 

Kiállítás nyílt az utcai divatról 

A Kiscelli Múzeum patinás épületében kapott helyet Magyarország első street fashion kiállítása, ami az utcai divat alakulását tárja a nyilvánosság elé.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!