Aranynap-díj 2015 

Immáron tizenegyedik alkalommal adták át az Aranynap-díjat 2016. március 31-én. Az idei gála helyszíne az ötcsillagos szállodai kategória nyertese, a Budapest Marriott Hotel volt.

Felborult a papírforma 

Magyarország turisztikai forgalma 2015-ben összességében a papírforma szerint alakult: amennyivel több volt a napsütéses órák száma, annyival nagyobb volt a forgalom a kereskedelmi szálláshelyeken. Az általános tendencia alól egyedül a leginkább napvezérelt turisztikai régió, a balatoni volt kivétel, ahol a forgalom növekedése jól láthatóan elmaradt az országos átlagtól.

Nyertesek és vesztesek 

2015-ben 1 milliárd 184 millió nemzetközi turistaérkezésről számolt be a Turisztikai Világszervezet, de az eredmények országonként eltérőek. Nézzük, kik teljesítettek a legjobban, és kik a legrosszabbul.

Rangos szakmai elismerés hazai hoteleknek 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a Magyar Turizmus (MT) Zrt. együttműködésével 2015-ben harmadszor írta ki az „Év Szállodája” pályázatot. Erre 21 hazai ház - 5, 4, 3 csillagos szálloda – jelentkezett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre január 22-én a Budapest Hilton Szálloda Báltermében került sor, mintegy 250 vendég részvételével, a turizmus állami irányítása, az MT Zrt., szállodák és a szakmai sajtó, valamint a támogatók képviselőinek jelenlétében. A díjátadó gálán részt vett Lepsényi István, az NGM gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára, Susanne Kraus-Winkler, az Európai Szállodák és Éttermek Szövetségének (HOTREC) elnöke, valamint Glázer Tamás, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, akik a MSZÉSZ elnökét, dr. Niklai Ákost segítették a díjak átadásában.

Google: mit keresett Magyarország és a világ 2015-ben? 

Mi érdekelte leginkább az országot és a világot 2015-ben? Kikre voltak az internezők a legkíváncsibbak idén? Mire vágytak leginkább és milyen hírekre kerestek rá a legtöbben?  Melyik koncert és színház volt a legérdekesebb a keresések tükrében? Google-keresések tükrében az év.

„We are the champions!” 

„We are the champions!”
Frittmann idén az Év Pincészete

Frittmann idén az Év Pincészete 

A Frittmann családi borászat nyerte a 2015-ös Év Pincészete díjat, amelyet kedden adtak át a társaság telephelyén, Soltvadkerten.

Tobzódunk a hosszú hétvégékben 2015-ben 

Örülhetnek a turisztikai szolgáltatók: hét hosszú hétvége lesz 2015-ben.
Hazánk látnivalói többnyelvű naptárakon

Hazánk látnivalói többnyelvű naptárakon 

Magyarországot és a határon túli magyar területeket bemutató többnyelvű naptárakkal rukkolt elő a Százszorkép Kiadó 2015-re.

Új úti célok és önkéntes munkalehetőség a Chemollal 

Az 1990-ben alapított Chemol Travel november 25-én mutatta be a 2015-ös katalógusát a partnereknek Budapesten, a Mammut 2 bevásárlóközpont Guru éttermében. 

Kik lépjenek fel a következő fesztiválokon? Most Ön dönt! 

Szeretne részt venni a fesztiválok szervezésében? Most itt a lehetőség, ugyanis újra elindult a Sziget fesztiválok kívánsággépe. A szervezők várják a javaslatokat, segítsen ön is a zenei programok összeállításában.

Idegenforgalmi adót vezetnek be Portugália fővárosában 

A lisszaboni városi tanács eldöntötte, hogy 2015-től bevezeti az idegenforgalmi adót minden olyan látogató részére, aki repülővel vagy a tengeren keresztül jut el a fővárosba.

A MSZÉSZ állásfoglalása a Szép kártya szabályozásának változásaival kapcsolatban 

A MSZÉSZ állásfoglalása a Szép kártya szabályozásának változásaival kapcsolatban

A Motörhead, John Newman és Lilly Wood is jön Sopronba 

Nyolc hónappal a kapunyitás előtt már három világsztárral rukkoltak elő a VOLT szervezői. Érkezik a rock and roll-legenda Motörhead, a világhírnévre született brit szupersztár, John Newman valamint az idei év egyik legnagyobb slágerét jegyző francia Lilly Wood. A jegyárak tavalyhoz képest nem változtak, az első 1000 db bérlethez pedig kedvezményes, “early bird” áron, 19.990 Ft-ért lehet hozzájutni mostantól. “Magyarország legszerethetőbb fesztiválja” jövőre július 1-2-3-4-én várja Sopronba közönségét.

Téli világbajnokság Stájerországban 

Ausztria zöld szíve ismét otthont ad egy téli világbajnokságnak, és ezzel a világ egyetlen olyan régiója, amely már mind a hétfajta FIS-világbajnokságot (Nemzetközi Sí Szövetség) vendégül láthatta: alpesi világbajnokság (Schladming), északi összetett világbajnokság (Ramsau), sírepülés (Kulm/Bad Mitterndorf-Tauplitz), snowboard (Kreischberg/Murau), telemark (Kreischberg/Murau), freestyle sí (Kreischberg/Murau) és gyepsí (Gaal).

Budapest-Lisszabon járatot indít a fapados légitársaság 

Járatbővítés, egy új repülőgép és két új útvonal is szerepel a Wizz Air jövő évi tervei között, Bakuba viszont már a télen sem repülnek. 

Foody névre hallgat a Milánói Világkiállítás kabalája 

Foody lett a neve a bolygónk lakosságának élelmezéséről és az élethez szükséges energiáról szóló 2015-ös milánói világkiállítás kabalafigurájának. A gyümölcsök és zöldségek sokaságából álló figurát a Disney stúdió csapata készítette el. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!