„We are the champions!”

„We are the champions!”

Éreztük, hogy ez az év más lesz, mint a többi, mert már a kezdete is fantasztikusra sikerült. Szuperjó hangulatban leforgattuk saját imidzsfilmünket (csak a két főszereplő nem tartozott a csapatunkba, amúgy mi alakítottuk a filmben a vendégeket és a személyzetet is), és az Év Szállodája díjátadó gálán is óriási sikert aratott a filmünk. Mindennek a tetejébe négycsillagos kategóriában átvehettük az Év Szállodája Díjat. Nemcsak itthonról, hanem idén külföldről is rangos díjat hozhattunk el: az Expedia Insiders’Select 2015 négy budapesti díjazott háza között szerepeltünk. Erről a díjról viszont nem a szállodások, hanem a vendégek döntenek: körülbelül kétmillió expediás utazó ellenőrzött visszajelzései alapján ítélik oda minden évben.

Miután ennyi rangos győzelmet sepertünk be, seprűt ragadtunk, és részt vettünk a magyar szállodások által közösen szervezett szemétgyűjtési akcióban. A TeSzedd! Akció keretében szorgosan hajlongtunk a Citadellánál, a többi négy- és ötcsillagos ház igazgatóinak körében.

Tavasszal emlékezetes partnerpartit tartottunk, minden a filmek jegyében zajlott: az érkezés pillanatától az est végéig Hollywood világát idézte a házunk. Filmszereplőknek öltöztünk mi is, és a vendégeinket saját Oscar-díjunkkal jutalmaztuk – egy-egy tökéletes alakítást követően.

Nálunk vendégeskedett az év folyamán a Chaine des Rotisseurs előkelő gasztronómiai társaság teljes csapata, és ez a vendéglátás már éttermünk, a La Perle Noire érdeme, amelyet Gendur András a feleségével, Szarvas Szilviával vezet. Akik nemcsak szállodánk vendégeit szolgálják ki nap mint nap ötcsillagos módon, hanem jelentős létszámú saját vendégkörrel rendelkeznek, akik imádják a ház gasztronómiáját. Ezért aztán nem lehet véletlen az sem, hogy az ebben az évben kétszer is megrendezett DiningCity Étteremhét alkalmával a vendégszavazatok alapján a La Perle Noire-nak ítélték a közönségdíjat.

A két nagy nemzetközi étteremkalauz tekintetében sem állunk rosszul: a Michelin Guide továbbra is az előkelő „ajánlott” kategóriában szerepelteti éttermünket, a Gault & Millau kalauz pedig idén már tizenhárom pontosra értékelte (a tavalyi tizeneggyel szemben) az itt folyó munkát és kiszolgálást. A Best of Budapest pedig „A legjobb fúziós étterem” díjat ítélte oda, a TripAdvisor pedig a „Certificate of Excellence”-ek között szerepelteti vendéglátóhelyünket.

Az évet lezáró hírünk sem akármilyen: december 1-jével átvettük a Starlight Suiten Hotel Budapest üzemeltetését is. Így már háromra nőtt a CPI Hotels-csoport magyarországi szállodáinak száma – a mi házunkkal és a Mamaison Residence Izabellával együtt.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.