Lángol az albán tengerpart

Lángol az albán tengerpart 

Erdőtüzekkel küzdenek Albániában a tengerparti üdülőhelyeknél, az oltásban a hadsereg is részt vesz. Négy embert szándékos tűzokozás miatt őrizetbe vettek.
Albániával és Marokkóval is megvan az utazási megállapodás

Albániával és Marokkóval is megvan az utazási megállapodás 

Újabb két állammal kötött megállapodást hazánk az oltási igazolások kölcsönös elismeréséről.

Segítség a földrengés után Albániának 

November 26-án a hajnali órákban a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengés rázta meg Albániát, amely halálos áldozatokat is követelt és több száz sérültet, valamint komoly anyagi károkat hagyott maga után.
Robinson Tours study a Sasok földjére

Robinson Tours study a Sasok földjére 

2018.05.29- 06.02. között, közel 30 kolléga részvételével került megszervezésre a Robinson Tours albániai tanulmányi útja. A csoport Durres régiójának szállodakínálatából kapott ízelítőt a 3 csillagos, hangulatos kis hotelektől az ötcsillagos, all inclusives szállodákig az utazásszervező széles kínálatából - tájékoztatott vasárnap Jakócs Áron ügyvezető.

Albánia & Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdése 

Albánia és Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdésére tett javaslatot kedd délután az Európai Bizottság. Az Európai Bizottság hangsúlyozta, mindkét országban történtek előrelépések, azonban további komoly erőfeszítésekre van szükség. Egyebek mellett figyelmeztettek: a reformfolyamattal párhuzamosan a macedón-görög névvitát is sürgősséggel meg kell oldani. Továbbá rámutattak, az EU-nak is fel kell készülnie új tagok fogadására, intézményi és pénzügyi szempontból egyaránt.

Albán műanyag szemét falja fel a horvát partokat 

Ökológiai katasztrófa fenyegeti Dubrovnikot, Korcula, Mljet, Vis és Solta szigeteket, valamint a Peljesac-félszigetet és az Adriai-tenger déli részét az Albániából érkező több tonna szemét miatt, amelyet az erős déli szél hatására az áramlat sodor ki a partokra - írta a helyi sajtó hétfőn.
Kiderült, ki fogja üzemeltetni a Budapest-Tirana járatot

Kiderült, ki fogja üzemeltetni a Budapest-Tirana járatot 

Magyarország és Albánia közötti közvetlen légi járat indításáról írt alá szándéknyilatkozatot Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Sokol Dervishaj albán közlekedési és infrastrukturális miniszter hétfőn, Budapesten.
Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek

Homokos strandok, ódon várfalak, bunkerek 

A minap Albániában járt tanulmányúton a balkáni ország társszervezetének meghívására a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 24 tagú csoportja, dr. Erdei Bálint MUISZ-elnök vezetésével. Meglepetésekkel fűszerezett élményeiket a csoport egyik tagja osztja meg olvasóinkkal.

Csak idő kérdése a közvetlen Budapest-Tirana járat indítása 

Hamarosan közvetlen légijárat indul Albánia fővárosa, Tirana és Budapest között, az erről szóló megállapodást néhány hónapon belül aláírhatják a partnerek - mondta a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár a magyar-albán gazdasági vegyesbizottág másik társelnökével, Adela Karapici albán gazdaságfejlesztési miniszter-helyettessel folytatott megbeszélését követően kedden, Budapesten.

Várakozásokon felül – MUISZ-tanulmányút Albániában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai a Shkodra Travel & Tours DMC utazási iroda és az Albán Turisztikai Szövetség (ATA) meghívására ötnapos tanulmányúton vettek részt Albániában.

Mecseteket épít Törökország a Balkánon 

Törökország "vallási diplomáciájának" keretében Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában és Albániában is épít vagy felújít néhány tucat mecsetet - számolt be hétfőn a Politika című szerb napilap.

Albán körút és montenegrói kalandok az Adria Tours kínálatában 

Megjelent az utazásszervező 2015-ös katalógusa, melyben Horvátország, Albánia és Montenegró gyöngyszemeivel is megismerkedhetünk.

Épül a Balkán legnagyobb mecsetkomplexuma 

A Balkán legnagyobb mecsetjét tervezi felépíteni Törökország az albániai Tiranában.

Közvetlen járatot indít Tiranába az Air Serbia 

Szeptember 23-án indul az új járat.

Új Sofitel hotelek világszerte 

Kínában megnyílt, Albániában és Szingapúrban nyílni fog.

Európa Csipkerózsikája tárt karokkal várja a turistákat 

Új országimázst épít Albánia, a fel nem fedezett zöld édenkert.

Bolgár táncokkal indította a szezont a Robinson Tours 

A Robinson Tours kiutaztatási részlege március 5-én szezonindító katalógus-bemutatóval egybekötött partnertalálkozót tartott Budapesten. A rendezvénynek a Hotel Novotel Centrum adott otthont, ahol közel 100 partner és a szaksajtó képviselői vettek részt.

Tiranába is repül a Pegasus Airlines 

A török Pegasus légitársaság tovább terjeszkedik a Balkánon. 

Albánia: egy lépéssel közelebb az EU-tagsághoz 

Az albán parlament kormánypárti többsége és az ellenzék csütörtökön együttesen megszavazott három olyan törvényt, amely elengedhetetlen az ország számára, hogy elnyerje az európai uniós tagjelöltséget.

Megjelent a Montenegró-specialista katalógusa 

Megjelent az Adria Tours idei programfüzete.

Albánia, a titokzatos szépség 

A MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály (TGSZ) vezetősége meghívására Mira Hoxha, Albánia Magyarországi Nagykövete adott tájékoztatást országa turizmusáról.

Tiranába indított járatot a CSA 

Az albán fővárossal gazdagodott a CSA cseh légitársaság kínálata. 

Megjelent az Adria Tours katalógusa 

Idéni is elsősorban Montenegróba és Horvátországba kínál utakat az immár 23 éves Adria Tours.

Albanian Airlines: zárolt számlák 

Az albán hatóságok zárolták a nemzeti légitársaság török tulajdonosának mintegy 3 millió euró értékű bankszámláit, egy az egykori egyiptomi elnökhöz, Hoszni Mubarakhoz köthető pénzmosás gyanúja alapján.

Uniós vízummentesség Albániának és Boszniának 

Eltörölte az EU a vízumkényszert Albániával és Bosznia-Hercegovinával szemben.

Év vége előtt vízummentességet kaphat Albánia és Bosznia-Hercegovina 

Csütörtökön megszavazta az Európa Parlament Albánia és Bosznia-Hercegovina vízummentességét.

Majdnem teljes vízummentesség a Balkánnak 

Akár még idén vízummentessé válhat az EU-ba történő beutazás Albániából és Boszniából.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!