Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Önnek mit mond az új Kolodko-szobor?

Önnek mit mond az új Kolodko-szobor? 

Kisebb csődület gyűlt össze a Keleti pályaudvar előtt a napokban, ugyanis Kolodko Mihály legújabb miniszobra most került végső helyére, a Baross térre. 
Jó ha ezt tudja, mielőtt autóval indulna külföldi nyaralásra

Jó ha ezt tudja, mielőtt autóval indulna külföldi nyaralásra 

Mivel a hőhullám miatt Európa szerte magas az ózonszint, ezért egyre több népszerű városban vezetnek be különféle környezetvédelmi  célú behajtási korlátozásokat a régebbi járművekre. 

Madridból is kitiltják a környezetszennyező autókat 

Kitiltják Madrid belső kerületeiből a környezetszennyező személyautókat 2025-től - jelentette be Manuela Carmena polgármester, ismertetve a város levegőminőségének javítása érdekében készített cselekvési tervet hétfőn.
Márciusban lesz a régió legnagyobb autós rendezvénye Budapesten

Márciusban lesz a régió legnagyobb autós rendezvénye Budapesten 

Idén március 24-26 között rendezik meg az Automobil és Tuning Show (AMTS) 2017-et, a régió legnagyobb autós és tuning rendezvényére 15 ország több mint 1500 járművét és 200 kiállítóját várják a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba - jelentették be a szervezők sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. 
Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben

Sokba fájhat, ha rossz helyen parkol Bécsben 

Csaknem 2300 alkalommal állták el tavaly szabálytalanul parkoló autók a villamos- és buszjáratok útját Bécsben. Emiatt az utasoknak akár 40 percet is kellett várakozniuk, 650 esetben pedig csak a gépkocsi elvontatása segített.

Tovább korlátozhatják a gépkocsiforgalmat Párizsban 

Az autósok felháborodása és az ellenzék tiltakozása sem tántorítja el Párizs főpolgármesterét a gépkocsiforgalom további korlátozásától a francia fővárosban. Anne Hidalgo újabb intézkedéssorozatot jelentett be egy hétvégi lapinterjúban az autósok kiűzésére és a légszennyezettség csökkentésére.

Ízelítő a világ legérdekesebb közlekedési járműveiből 

Legyen szó külalakról vagy belső kvalitásokról, a szokatlan megoldások a járműfejlesztéseknél viszonylag élesen elkülönülnek a hagyományostól. Az arra fogékony érdeklődők mind lenyűgözőbb, modernebb, szórakoztatóbb vagy esetleg bizarrabb jelenségekkel találkozhatnak. Íme néhány ezek közül. 

Kitiltották a régi, környezetszennyező autókat Párizsból 

Idén július elsejétől, hétköznapokon 8.00 és 20.00 óra között Párizs belterületén nem közlekedhetnek az 1997. január 1-je előtt forgalomba helyezett furgonok és személygépkocsik, illetve az 1999. június 1-jénél régebbi motorkerékpárok.

A Meseautótól a Merkurig 

A hazai gépjármű-kereskedelem történetéről nyílik kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban június 4-től. 

Fizetős lesz jövőre az M0-s 

Fizetőssé teszik az M0-s autópálya legtöbb szakaszát, jelentette be közleményben a Fejlesztési Ügynökség. Ehhze képest jobban járhatnak a több megye között autózók, a tömegközlekedésben pedig nem várható árváltozás.

Újra autóba ül a magyar 

A Bosch ismét elkészíttette hiánypótló autós kutatását: az utóbbi években mértnél többet, mintegy 16 ezer kilométert futnak évente a hazai autók.

Egy falatnyi Ford a garázsban 

Az autógyár történetében most először fordul elő, hogy egy Fordnak nemcsak a látványát, hangját vagy illatát, hanem az ízét is élvezhetjük: a Ford licensz-megállapodást kötött a floridai FG Restaurant Group vállalattal, ami ennek alapján nekilátott egy Ford Garázs étteremlánc beindításának.

Zenecímekre cserélték Prága utcanévtábláit 

Kicserélték az utcanévtáblákat számcímekre, a többi a videóban. 

Autószálloda nyílt Moszkvában 

Különleges szálláshellyel lepte meg a Moszkvába készülő turistákat a Proximity Russia és a Skoda.

Önjáró autót fejlesztettek a britek 

Egészen olcsó lehet az önmagát vezető autó "robotsofőri" képességét biztosító brit technika, akár 100 fontra (35 ezer forintra) is lemehet az ára - jövendöli Paul Newman, az Oxfordi Egyetem professzora.

Az autósok egy része pszichopata 

Vannak az utakon őrültek, bizonyította be a NASA egyik, egyébként sugárhajtással foglalkozó mérnöke, aki számukat statisztikailag is meghatározta, írja a vezess.hu. 

Autós veszélyek Nyugat-Európában 

Javában tart az autós utazási szezon, mikor több nyugat-európai országban eddig nem tapasztalt veszélyekkel kell az autósoknak számolniuk.

Mozgó szállodával nem sietnek sehova 

"Barkas Öcsivel" a Balaton körül.

Zsigulik, Volgák és Zaporozsecek lepik el a Mementó Parkot 

Az Alföldi Veterán Börze szervezésében november 6-án a déli órákban a budapesti Memento Parkba érkeznek a 2. Nagy Októberi Szovjet járműves kirándulás résztvevői.

Autókkal beszélgető utak Bécsben 

Hamarosan maguktól az utaktól kaphatnak aktuális közlekedési információkat az osztrák főváros autósai. A telematikus tesztszakasz 2012 őszére készül el, széles körben mintegy öt év múlva lesz használható.

Napelemesek, elektromosok, különlegesek 

Alternatív hajtású járművek felvonulására és kiállítására várják az érdeklődőket szombaton az Andrássy úton, vasárnap a járművek versenyre is kelnek egymással.

Benzingőzös időutazás 

Most élesben is nekivágnak a ferde pálya meghódításának a veterán csodák. Kerékpárok, motorok és autók találkoznak a több mint 100 éves Velodrom Millenáris betonján 2011. szeptember 17-én, szombaton. 

Hamarosan nyit az Oldtimer Expo 

Összeállt az V. Oldtimer Expo veterán járgány listája.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!