Palóc napok Balassagyarmaton

Palóc napok Balassagyarmaton 

alóc Hagyományéltető Napokat rendeznek a hétvégén Balassagyarmaton; a háromnapos rendezvényen megemlékeznek a 175 éve született Mikszáth Kálmánról, és vasárnap tartják a palóc vidék egyik legnagyobb vallásos-népművészeti eseményét, a palóc búcsú.
Kiveszőben a palóc kultúra

Kiveszőben a palóc kultúra 

A palóc kultúra jelene és jövője címmel rendeznek konferenciát szombaton a Nógrád megyei Balassagyarmaton; Kovács László, az eseményt szervező Tar Lőrinc Baráti Kör Közhasznú Egyesület elnöke elmondta: a konferencia célja a palócság összetartozásának szolgálata, a palóc értékek megismertetése.
125 éves a palócok balassagyarmati kincsestára

125 éves a palócok balassagyarmati kincsestára 

Idén 125 éve, hogy Balassagyarmaton megnyílt Nógrád megye első múzeuma, a Palóc Múzeum. Az intézmény – amelyet Nagy Iván akadémikus-történész alapított – ma is az Ipoly-parti város egyik legnagyobb és legfontosabb turisztikai látványossága.
Nádi farkas és emu Balassagyarmaton

Nádi farkas és emu Balassagyarmaton 

Nádi farkas, emu - többek között ilyen ritka fajokkal is találkozhatnak a látogatók a téli szünet után most hétvégén újranyitott Nyírjesi Füvészkert és Vadasparkban. A nyitástól kezdve a látogatók a több mint 600 növényfaj mellett megnézhetik a nemrég született muflon bárányokat, kameruni kecskegidákat is.
Programokkal ünneplik a száz éves Palóc Múzeumot

Programokkal ünneplik a száz éves Palóc Múzeumot 

Szakmai előadásokkal és hangversennyel emlékeznek a Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeuma száz évvel ezelőtti megépítésére pénteken a balassagyarmati intézményben.
Új múzeum nyílik a legbátrabb városban

Új múzeum nyílik a legbátrabb városban 

Az egykori Huszár-villa felújítása után új Civitas Fortissima Múzeum nyílik az épületben Balassagyarmaton. 

Balassagyarmati turisztikai helyszín 180 millióból 

Száznyolcvanmillió forintos beruházásban megújul a Városi Képtár és a szabadtéri színpad Balassagyarmaton, így 2015 tavaszára egy egész évben látogatható turisztikai, kulturális helyszín jön létre a nyugat-nógrádi városban - Balassagyarmat önkormányzata erről közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t.

Felszámolás alatt a Hotel Ipoly 

Felszámolási eljárást indítottak a Hotel Ipoly Zrt. ellen. A társaság 2004-ben vásárolta meg a balassagyarmati szálloda épületét, majd 2009-ben nyitotta meg a vendégsereg előtt. A társaság nem tudott nyereséget produkálni, a kegyelemdöfést vélhetően az év elején indított adóhatósági végrehajtást adta meg - írja az Ingatlanhírek.
Négy új turisztikai attrakció Nógrádban

Négy új turisztikai attrakció Nógrádban 

Szeptember 30-án négy helyszínen, Balassagyarmat-Nyírjesen, Diósjenőn, Hollókőn és Szendehely-Katalinpusztán összesen közel 574 millió forint értékű turisztikai beruházást adnak át. Az erdei környezetben elkészült turisztikai attrakciókhoz közel 500 millió forint pályázati forrást biztosított a Magyar Állam és az Európai Unió az Észak-Magyarországi Operatív Programon keresztül.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!