Basilicus Borkultúra Központ nyílik Tokaj-Hegyalján

Basilicus Borkultúra Központ nyílik Tokaj-Hegyalján 

Hegyalján már a honfoglalás előtt is műveltek szőlőt, a XVI. századtól kezdve pedig már egész Európa-szerte ismerték borát, hisz’ a vidék már akkor a külföldi kereskedők oázisának számított. Az újonnan létesült tarcali Basilicus Borkultúra Központ célja, hogy térségi turisztikai programok, rendszeres borismereti előadások és tematikus borkóstolók révén ápolja a régió több mint ötszáz évet felölelő bortörténeleméből és kultúrájából fakadó hagyományokat – ismertette a hegyaljai kézműves borászatok és kis manufaktúrák összefogását ösztönző vállalkozás koncepcióját Basa Richárd, a Basilicus Szőlőbirtok társtulajdonosa egy a Pierrot Caféban napokban tartott sajtótájékoztatón.

Hamarosan nyílik a Basilicus Borkultúra Központ 

Hamarosan megnyílik a tokaji régió első, teljes körű turisztikai szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern központja. Az Európai Unió és Magyarország az Észak-Magyarországi Operatív Program ÉMOP-2.1.1/C-11 pályázat keretében 48 829 130 Ft vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához és ezzel a tokaji régió turisztikai szolgáltatásainak fejlesztéséhez, valamint programkínálatának bővítéséhez. A most lezárult projekt fellendítheti a tokaj-hegyaljai kistérség idegenforgalmát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!