Több ponton szigorítaná az utazási irodák szabályozását a kormányhivatal

Több ponton szigorítaná az utazási irodák szabályozását a kormányhivatal 

A vagyoni biztosítéktól a nyilvántartásokon át a befizetett összegek kezeléséig számos konkrét ponton módosítaná az utazási vállalkozók szabályozását a terület ellenőrzését végző kormányhivatal kereskedelmi hatóságként eljáró szervezeti egysége. A MUISZ legutóbbi vacsoráján Békési Tamás osztályvezető mutatta be a javaslatokat, amelyek révén álláspontja szerint elkerülhető lenne a Green Holidays csődjéhez hasonló botrány.

Nőtt az utazásszervezők összkauciója 

2015-re 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy az idén az irodák egy jelentős része forgalma növekedésére számít.

Jól szerepeltek az utazási irodák a vizsgálaton 

A hazai utazási irodák túlnyomó többsége jogszerűen, pontosan és szakszerűen végzi a tevékenységét, mondta el a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal főosztályvezető-helyettese a minap lezajlott általános ellenőrzés tapasztalatait összegezve. 
Nő a kereslet a körutazások, alternatív túrák iránt

Nő a kereslet a körutazások, alternatív túrák iránt 

Tegnapi cikkünkben a charterező utazásszervezők toplistájának alakulását vettük górcső alá, most következzenek a nem charterező kiutaztatók, amelyeknek forgalmuk 12%-át kell vagyoni biztosítékkal fedezniük.
Kevesebb utazási iroda, növekvő vagyoni biztosíték

Kevesebb utazási iroda, növekvő vagyoni biztosíték 

A legfrissebb adatok szerint enyhén csökkent Magyarországon az utazásszervezői tevékenységet folytató és vagyoni biztosítékkal rendelkező utazási vállalkozók száma, ugyanakkor az irodák összességében növelték a jövő évre érvényes vagyoni biztosítékuk összegét, amiből arra következtethetünk, hogy bizakodóan ítélik meg az utazási piac várható alakulását.

Újabb fekete utazásszervezőt büntetett az MKEH 

Ezúttal a Karintia Travel utazási irodáról derült ki, hogy jogtalanul folytatja tevékenységét.

Várni kell az idegenvezetői igazolványokra 

Többet kell várni az idegenvezetői igazolványok kiállítására - közölte az MKEH Kereskedelmi és Piacfelügyeleti Hatóság Idegenforgalmi Osztálya.

Helyreigazítás 

Egy technikai hiba miatt sajnálatos módon e-mailes megkeresésünk nem jutott el a www.foreverutazas.hu weboldalt működtető céghez. 
1200 fölött a hazai utazási irodák száma

1200 fölött a hazai utazási irodák száma 

A gazdasági válság ellenére évek óta töretlenül nő a hazai utazási irodák száma. Januárban több mint 1200 utazási vállalkozást tartottak nyilván.

Szervezeti átalakítás az MKEH-nál 

November 1-jei hatállyal átalakult a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal szerkezete. A szervezet struktúráját tekintve a 2010. február 1-jét megelőző állapot állt vissza a Hivatalnál, tájékoztatta a TurizmusOnline-t  Békési Tamás főosztályvezető-helyettes.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!