Jön a belépődíj Velencében

Jön a belépődíj Velencében 

A tervek szerint Velencében 2024 tavaszától a látogatóiknak öt eurót, azaz mintegy kétezer forintot kell majd fizetniük a városba való belépés után.
Így múlik el egy patinás, fővárosi fürdő dicsősége

Így múlik el egy patinás, fővárosi fürdő dicsősége 

A Gellért fürdő büféjében 780 forintos szervizdíjat számolnak fel csak azért, mert egy pult fölött megkapod azt, amit kértél.
Júniustól korlátozzák a látogatók számát Velencében

Júniustól korlátozzák a látogatók számát Velencében 

Júniustól kísérleti jelleggel, a jövő év elejétől pedig végleges hatállyal bevezetik az előjegyzési rendszert az egynapos turisták esetében Velencében, ahova első ízben húsvétkor tértek vissza igazán tömegesen a látogatók.
Velence bekeményít

Velence bekeményít 

Velencében - ahol naponta 100 ezer turista fordul meg - néhány héten belül új szabályokat vezetnek be, hogy korlátozzák a városba irányuló turizmust.
Belépőjegy mától a Halászbástya látogatásakor

Belépőjegy mától a Halászbástya látogatásakor 

Friss info a Halászbástya felső kilátószint nyitvatartási rendjéről, illetve a belépőjegyek díjáról és vásárlási lehetőségekről.
Júliustól belépődíjat szednek a turistáktól Velencében

Júliustól belépődíjat szednek a turistáktól Velencében 

A városi tanács döntése szerint Velencében 2020. július 1-jétől belépődíjat szednek azoktól a turistáktól, akik csak egy napra látogatnak a városba, írja az MTI.

Mit vár Velence az egynapos látogatókra rótt belépőtől? 

A velencei polgármesteri hivatal még tanulmányozza a belépési díj bevezetésének módozatait, de a tervek szerint az önkormányzati testület májusra megszavazza az intézkedést, amelytől kisebb tömeget és nagyobb bevételt vár az olasz város -írja az MTI.

Májustól belépőt kell fizetni, ha Velencében sétálgatunk 

Zsebbe kell nyúlnia a romantikázó pároknak, illetve bárkinek, aki szeretne Velencében sétálgatni, ugyanis májustól 3-tól 10 euróig terjedő napi belépődíjat fizettetnek azokkal a turistákkal, akik nem szállnak meg a városban - írja az Index.
A római Pantheon is fizetős lesz

A római Pantheon is fizetős lesz 

Nem marad ingyenesen látogatható műemlék a római Pantheon - jelentette be Dario Franceschini olasz kulturális miniszter szerdán. 

Ingyenes strandbelépőt kapnak a kitűnők 

Az idén még több, mintegy 9500 kitűnő tanulmányi eredménnyel végző fővárosi általános iskolás diák kap ingyenes strand- és gyógyfürdőbelépőt a nyári szünetre - jelentették be pénteken Budapesten.

Megoldás a válságra: fizetős lett a sziget 

(MTI) - Egyeurós "belépti díjat" szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.

Már nem ingyenes a magyaroknak a parlamenti belépés 

Az Országház látogatási díját nem lehet a magyar állampolgárok számára kedvezőbben megállapítani, mivel az Európai Unió állampolgárai között nem lehet különbséget tenni - közölte az Országgyűlés sajtóirodája csütörtökön az MTI érdeklődésére.

Belépőt kell váltani Elba szigetére 

Egyeurós "belépti díjat" szednek a turistáktól a toszkán Elba szigetén, amely ezzel a lépéssel számos más itáliai sziget példáját követi.

Voucherrel egyszerűbb a csoportos belépés a Bazilikába 

A minap jelentettük meg egyik olvasónk levelét, melyben a Szent István Bazilika adománygyűjtési gyakorlatát kritizálta. A Bazilika plébánosa az alábbi választ küldte megkeresésünkre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!