Itt vannak a részletek a Halászbástya látogathatóságáról

Itt vannak a részletek a Halászbástya látogathatóságáról 

2023. március 16-tól – december 23-ig belépődíjat kell fizetni a Halászbástya felső kilátószintjének látogatásakor.
Márciustól belépős lesz a Szent István Bazilika

Márciustól belépős lesz a Szent István Bazilika 

Jövő tavasszal Budapest emblematikus nevezetessége, a Szent István Bazilika bevezeti a kötelező adomány helyett a belépőjegy-rendszert.
A badacsonytomaji strand esete a belépőjegyekkel

A badacsonytomaji strand esete a belépőjegyekkel 

Több mint egy évtizeden keresztül jutott jelentős bevételhez a badacsonytomaji önkormányzat a strandon szedett belépőjegyekből, miközben a partszakasz valójában nemis  a város tulajdona. A 24.hu információja szerint az önkormányzat csak az idei szezon előtt rendezte a jogi viszonyokat, és kötött megállapodást a terület használatára.

Mobilfizetéssel vadasparki belépőjegy? 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) új szolgáltatása a mobilfizetéssel történő belépőjegy vásárlás. Az NM Zrt. szolgáltatásán keresztül a Budakeszi Vadasparkba látogatók már elektronikus úton vehetik meg a belépőjegyüket.
Fizetős lesz a világ egyik leglátogatottabb múzeuma

Fizetős lesz a világ egyik leglátogatottabb múzeuma 

Fizetőssé válik a New Yorki-i Metropolitan múzeum március 1-től. Az intézmény több éve anyagi problémákkal küzd, ezért volt szükség a belépési díj bevezetésére. 

Pénzért lehet megmászni a Fudzsit júliustól 

Július 25-től próbajelleggel 1000 jen (2300 forint) megfizetésére fogják kérni a Japán legmagasabb hegyét, a Fudzsit megmászni kívánó turistákat egy, a csúcs állapotának megőrzésével megbízott testület döntése értelmében.
Eggyel kevesebb szabadstrand a Balatonnál

Eggyel kevesebb szabadstrand a Balatonnál 

Az idei szezonban eggyel csökken a Balatonnál a szabadstrandok száma, a fizetős strandok közül csak kevesen emelnek árat, de van, ahol 20 százalékkal drágul a belépőjegy, írja a balatontipp.hu.

Adományt követelnek a turistáktól a Bazilikában 

Szakmabeli olvasónk felháborodott a Szent István Bazilikában bevezetett adományszerző gyakorlat miatt. Levelét alább olvashatják.

Jegyirodát nyit a Budapesti Fesztiválközpont 

A Fesztiválközpont bővíti szolgáltatási körét, és a saját szervezésű fesztiválok – Budapesti Tavaszi Fesztivál és Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál – belépői mellett, a legnépszerűbb magyarországi kulturális programokra is árusít jegyeket.

Sziget: 20 év feltöltendő 

A jubileumi, azaz idén 20. Sziget olyan vetélkedőt indít csapatok számára, mellyel heti bérletet, hovatovább akár húsz éven át tartó belépést nyerhetnek Európa legrangosabb fesztiváljára.

Kedvezményes áfa vonatkozhat a fesztiválbelépőkre 

A parlament gazdasági bizottsága azt javasolja, hogy kedvezőbb, 18 százalékos áfakulcs alá sorolják a nemzetközi jelentőségű szabadtéri zenei fesztiválok belépőjegyeit.

Összefogás a gyulai idegenforgalom növeléséért 

Hetvenezer fürdőjegy kedvezményes értékesítéséről írt alá szerződést a Gyulai Várfürdő vezetője a helyi szállásadókat képviselő Gyulai Turisztikai Nonprofit társasággal hétfőn Gyulán.

Ingyenes nap a moszkvai múzeumokban 

Ingyenes lett minden hónap harmadik vasárnapján a belépés a moszkvai múzeumokba egy új fővárosi rendelkezés nyomán. A múzeumok azonban nincsenek felkészülve a látogatóáradatra.

Botrány a hypogeumi belépők körül 

2011. december 21-től Máltai Kulturális Örökség és Múzeum Igazgatóság, a Heritage Malta belépőjegy értékesítése már nem a Maltaticket.com szolgáltatón keresztül érhető el.

Belépős a Bazilika 

A MUISZ levélben fordult a Szent István Bazilika idegenforgalmi munkatársához a nemrégen minden előzetes tájékoztatás nélkül bevezetett belépő felszámításával kapcsolatban. A levél teljes terjedelemben itt olvasható...

Italos kartondobozért ingyen az állatkertbe 

Tíz darab kiürült tejes vagy gyümölcsleves kartondobozért cserébe ingyenes gyermekbelépőt kapnak a Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatók szeptember 10-én és 11-én.

Ingyenes a strand harkányiaknak 

Tikkasztó hőséggel búcsúzik a nyár – ilyenkor mennek csak igazán jól a strandok, hisz máshol, mint vízparton, alig kibírható a kánikula. Az augusztus végi hőhullám azonban veszélyeket is rejt, hisz a legfiatalabbak és az idősebb generáció szervezetét megviseli e terhelés.

Jövő hétfőig lehet még jegyet venni az olimpiára 

A hivatalos magyarországi jegyértékesítőnél hétfőig lehet belépőket vásárolni a jövő évi, londoni olimpia eseményeire.

Vigyázat, tolvajok! 

Április 8-ra virradóan ismeretlen tettesek betörtek egy pécsi jegyirodába, és 89 db Rockmaraton elővételi hetijegyet nyomtattak ki, és tulajdonítottak el.

Koedukálttá válik a Király fürdő 

2011. május 1-jétől új nyitvatartási renddel működik a Király Fürdő, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.

Drágultak a cseh műemlékek belépői 

Jelentősen megugrott a csehországi műemlékek, elsősorban a várak és a kastélyok belépőinek ára az idén Csehországban. A fő turistaszezon április elsején kezdődik, s számos helyen erre az alkalomra érdekes és színes kísérőprogramokkal készülnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!