Egyszerű a beutazás Németországba

Egyszerű a beutazás Németországba 

Megszűnnek a korona-szabályok.
Minden beutazási korlátozás megszűnik az Egyesült Királyságban

Minden beutazási korlátozás megszűnik az Egyesült Királyságban 

Megszűnik péntektől a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt összes beutazási korlátozás az Egyesült Királyságban - közölte hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter.
Szabad az út Montenegróba

Szabad az út Montenegróba 

Sem oltási igazolásra, sem tesztre nincs szükség ahhoz, hogy valaki az Adria-parti országba látogasson.
A beutazási korlátozásokat feloldják Magyarországon

A beutazási korlátozásokat feloldják Magyarországon 

Ahogyan azt a kormány már bejelentette, a járvány ötödik hullámának visszahúzódásával kivezetik a még hatályban lévő járványügyi korlátozásokat - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-vel.
Ezek az aktuális beutazási szabályok Olaszországba

Ezek az aktuális beutazási szabályok Olaszországba 

Eltörölték az Európai Unión kívülről érkezőkre mostanáig érvényes karantén-kötelezettséget a keddtől életbe léptetett új enyhítő intézkedések értelmében.
Az EU frissítette az uniós beutazásokra vonatkozó ajánlásait

Az EU frissítette az uniós beutazásokra vonatkozó ajánlásait 

Az Európai Unió általános uniós ügyekért felelős Tanácsa frissítette az EU-ba irányuló, nem alapvetően szükséges utazások ideiglenes korlátozására vonatkozó ajánlását, a módosítás értelmében a szabályok alkalmazásakor figyelembe kell venni az adott unión kívüli országban fennálló járványhelyzetet, valamint az érintett utazó egyéni helyzetét - közölte az uniós tanács kedden.
Februártól újabb változás az osztrák beutazásban

Februártól újabb változás az osztrák beutazásban 

Az Ausztriába utazók számára a fentieken kívül fontos tudni, hogy február 1-től az oltási igazolás érvényessége 6 hónapra csökken, amennyiben az illető nem rendelkezi a harmadik ismétlő oltással.
A teljes igazság az új osztrák beutazási szabályokról

A teljes igazság az új osztrák beutazási szabályokról 

Az egykomponensű Janssen vakcinával továbbra is lehetséges az osztrák határon való belépés.
Utazás az Egyesült Királyságba a Brexit után és a pandémia idején

Utazás az Egyesült Királyságba a Brexit után és a pandémia idején 

A Weco-Travel webinárium-sorozatának legfrissebb, 11. adása azal foglalkozott, milyen szabályok érvényesek jelenleg az Egyesült Királyságba történő utazás esetén.
USA: újabb beutazási részletszabályok

USA: újabb beutazási részletszabályok 

A november 8-i határnyitás előtt további részletek derültek ki az Egyesült Államok beutazási szabályaiból, de arra még mindig nincs világos válasz, hogy az EU-s Covid-igazolványt elfogadják-e. Az AIRportal.hu információi a témával kapcsolatban.

Kanadára és Mexikóra is hamarosan nyit az USA 

Az Egyesült Államok november elején feloldja a Kanadával és Mexikóval szemben fennálló szárazföldi beutazási korlátozásokat azon külföldi állampolgárok számára, akik a koronavírus elleni védettséghez szükséges összes oltással rendelkeznek - jelentette be szerdai közleményében Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter.

Szlovénia: nem kell védettségi igazolás az átutazáshoz 

A szlovén kormány újabb egy héttel elhalasztotta azt a rendeletét, amely szerint védettségi igazolást kell felmutatniuk a határon azoknak a külföldi állampolgároknak, akik átutaznak az országon - írta vasárnap a helyi sajtó. Így hétfő helyett az új jogszabály majd csak szeptember 6-án lép életbe.

Most már keleti vakcinával oltottan is utazhatunk Máltára 

Ehhez az kell, hogy ismétlő, harmadik oltásként egyadagos Janssen vakcinát kapjunk - tájékoztatta szerkesztőségünket a Máltai Turisztikai Hivatal.

Még maradnak az USA beutazási korlátozásai 

A Fehér Ház bejelentette, hogy a járványügyi helyzet romlása, a koronavírus delta variánsa miatt az Egyesült Államok egyelőre nem oldja fel a beutazási korlátozásokat – írja az AIRportal.hu.

Vízummal és PCR-teszttel repülhetnek a magyarok az oroszokhoz 

Ismét megnyitottak csütörtökön a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Védettségi igazolvány nélkül is mehetünk Horvátországba 

Korlátozások nélkül utazhatnak be Horvátországba mindazok, akik az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) besorolása szerinti "zöld jelzésű" országok állampolgárai - olvasható a horvát kormány koronavírus-járvánnyal foglakozó hivatalos honlapján (koronavirus.hr), így a Magyarországról érkezők is védettségi igazolás felmutatása nélkül léphetik át a határt.

Horvátországban tovább enyhítettek a határátlépésen 

Horvátország tovább enyhített a határátlépésen, azok, akik a schengeni országokból érkeznek, a koronavírus elleni oltás második adagjának felvétele után azonnal átléphetik a határt, korábban erre 14 napot kellett várni - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Magyarországról is regisztráció nélkül Ausztriába  

Június 10-től a járványügyi szempontból alacsony kockázatú ország-csoportból Ausztriába érkezők számára megszűnik az előzetes online regisztráció kötelezettsége. E kategóriába tartozik Ausztriával szomszédos valamennyi ország, így hazánk is.

A franciák teszt nélkül fogadják az oltott európaiakat 

A koronavírus ellen az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal beoltott uniós állampolgárok június 9-től negatív PCR-teszt hiányában is beutazhatnak Franciaországba, a Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból érkezőktől azonban továbbra is kérni fogják a hatóságok a tesztelést, függetlenül attól, hogy felvették-e az oltást - jelentette be pénteken a francia kormány.

Szerdától az egyszer oltottakat is beengedik Horvátországba 

Szerdától már a koronavírus elleni egy oltással is be lehet utazni Horvátországba - jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a kabinet szerdai ülésén.

Könnyítés a horvát beutazási szabályokban 

Szerda éjféltől antigén gyorsteszttel és - függetlenül a vakcina származási országától - oltási bizonyítvánnyal is be lehet majd utazni Horvátországba - közölte Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.

Lengyelország szigorít a beutazási szabályain 

Az összes schengeni országból érkezőknek keddtől negatív koronavírustesztet kell bemutatniuk Lengyelország határain, máskülönben tíznapos házi karanténba irányítják őket - jelentette be hétfői sajtóértekezletén Piotr Müller kormányszóvivő.

Ha egy módja van rá, halassza el angliai utazását! 

A londoni magyar nagykövet azt javasolja, hogy aki teheti, ne utazzon most Nagy-Britanniába.

Az érkezés után is kötelező lesz a teszt a beutazóknak 

A brit kormány tervei szerint a külföldről Nagy-Britanniába utazóknak érkezésük után is, még a karanténidőszak alatt el kell végeztetniük legalább egy koronavírustesztet.

Ausztriában február 10-től hatályos a szigorúbb beutazásról szóló rendelet 

A szövetségi egészségügyi minisztérium honlapján a frissen megjelent miniszteri rendelet szerint február 10-én, keddtől lépnek életbe a szigorúbb beutazási szabályok - írja a GD Consulting.

EU: szigorúbb utazási szabályok legyenek! 

Az Európai Bizottság hétfőn azt javasolta a tagállamoknak, hogy szigorítsák beutazási szabályaikat, hogy csökkentsék a koronavírus és mutációi terjedését az unióban.

Könnyebb a beutazás... 

Szlovéniába, mert e héttől enyhítenek a beutazási szabályokon. 

Olyan sokszínűek a beutazási korlátozások a tagállamokban, mint maga Európa 

Az európai utazási irodák szövetsége, az ECTAA felmérést készített tagjai körében az egyes országokban a COVID-19 járvány kapcsán alkalmazott beutazási korlátozásokról. Az uniós kutatást a MUISZ ültette át magyar nyelvre és juttatta el szerkesztőségünknek. 

Kína enyhít a beutazási feltételeken 

Kína a jövő héttől enyhíti a beutazási tilalmat egyes európai országok állampolgáraival szemben, lehetőséget nyújtva a kínai tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérésére.

Az EU a beutazási listát tovább kurtította 

Az Európai Unió (EU) tovább szűkítette a járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listáját.

Horvátország változtat a beutazási szabályokon 

Ez azonban minket, magyarokat nem érint.

Tiltakoznak a brit utazási irodások a karanténszabály miatt 

Érvénybe lépett a brit karanténszabály, a helyi turisztikai cégek perre készülnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!