Megvan a turista, aki megrongálta a Colosseum falát

Megvan a turista, aki megrongálta a Colosseum falát 

FRISSÍTVE A világ egyik leghíresebb műemlékén elkövetett vandál rongálás miatt háborog Olaszország.  
Panorámalift repít a római Colosseum tetejére

Panorámalift repít a római Colosseum tetejére 

A római Colosseumban koncerttel avatták fel az ókori amfiteátrum panorámafelvonóját, amely a látogatók előtt megnyitott felső emeletekre akadálymentesen segít feljutni június elsejétől.
Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum

Kulturális előadásoknak ad majd otthont a Colosseum 

A világ másik leglátogatottabb épületét, a római Colosseumot évek óta tatarozzák, bővítik és a modern technikát is bevetik, hogy újabb programokkal szolgáljanak a látogatók számára - írja laptársunk, a Privátbankár.
Durva bírság egy sörért

Durva bírság egy sörért 

Róma történelmének egyik legdrágább sörét fogyasztotta el két amerikai turista: hétfő hajnalban beszöktek egy sörre a római Colosseumba, az illegális behatolásért 800 euróra (290 ezer forintra) büntették őket, írja az MTI a BBC nyomán.
Ne vésd a monogramod a Colosseum falára!

Ne vésd a monogramod a Colosseum falára! 

Megszigorítják a Colosseum őrzését, miután csütörtökön egy újabb - ezúttal magyar - turistát kaptak azon, hogy megpróbálja belevésni nevének kezdőbetűit az ókori amfiteátrum falába.
Látogathatóvá válik a Colosseum legfelső emelete

Látogathatóvá válik a Colosseum legfelső emelete 

November elsejétől megnyitják a látogatók előtt a Colosseum ókori római amfiteátrum nézőterének két legfelső emeletét, amely 40 éve zárva volt - jelentette be kedden Dario Franceschini olasz kulturális miniszter. 

Megnyitják a turisták előtt a római Colosseum arénáját 

Egyelőre kísérleti jelleggel megnyitják a látogatók előtt a római Colosseum arénáját, vagyis a turisták az ókori amfiteátrum közepén lévő színpadra is kimehetnek az egykori gladiátorok útját követve.
Amerikai turisták rongálták meg a római Colosseumot

Amerikai turisták rongálták meg a római Colosseumot 

Feljelentettek két amerikai turistát, aki belevéste nevét a római Colosseum falába. A két fiatal kaliforniai lány szabadságvesztést és tetemes bírságot kockáztat az ókori műemlék megrongálása miatt.
Így épülhet újjá a római Colosseum arénája

Így épülhet újjá a római Colosseum arénája 

A római Colosseum arénájának újjáépítését javasolta egy olasz régész, akinek ötletét az olasz kulturális miniszter is felkarolta és az olasz régészek szövetsége is megvalósíthatónak tartja.

Enyhén emelkedett az olasz múzeumok látogatottsága 

A gazdasági válság ellenére az idei év első nyolc hónapjában a korábbinál többen látogattak olasz állami múzeumokba, melyek közül a római Colosseumot és a firenzei Uffizi-képtárat keresték fel legtöbben.

Gyalogosövezetté válik a Colosseum környéke 

Róma városa műsoros éjszakával avatja fel szombaton a Colosseum körüli gyalogosövezetet.

Új bejáratot kap a Colosseum 

Egy hónapon belül megkezdődhet a római Colosseum régóta tervezett helyreállítása. Addig is felújítják a műemléket övező régészeti terület kapuit.

Kitiltják az autókat Róma ókori központjából 

Ignazio Marino, az olasz főváros hét végén megválasztott főpolgármestere bejelentette, hogy augusztus 15-től gyalogosövezetté teszi Róma ókori központját, kitiltva a járműveket a Forum Romanum és a Colosseum közeléből.

Májusban kezdődik a római Colosseum restaurálása 

Májustól felállványozzák az ókor egyik legismertebb műemlékeként számon tartott római Colosseumot, amely a restaurálás alatt is látogatható marad.

Késik a Colosseum restaurálása 

Bírósági viták késleltetik a római Colosseum helyreállítását. Az olasz közigazgatási bíróság január végére halasztotta a döntést arról, mikor kezdődhet el az ókori műemlék restaurálása.

Védelmi sávot kap a Colosseum 

Lezárják a Colosseumot övező járdarészt - döntött Róma főpolgámestere. A málladozó ókori műemlék falait a turistáktól és az utcai árusoktól is védeni akarják.

A Kreml kevesebet ér a Colosseumnál 

Híres épületeket értékelt fel az Uphill tanácsadó cég, a listából kiderült, a Kreml kevesebbet ér a Colosseumnál.

Öt év alatt születik újjá a Colosseum 

Decemberben kezdődik el a római Colosseum restaurálása, a világhírű műemlék a tervek szerint öt év alatt születik újjá.

Újabb darabok törtek le a Colosseumból 

Újabb törmelékdarabok zuhantak le a Colosseum második emeletéről a római műemlék előtti térre. Az ismételt omlást az amfiteátrum tavaszra tervezett restaurálása körüli viták kísérik.

Háromezer sérülés a Colosseumon 

A tavasszal induló helyreállítási munkákra készülve számbavették a római Colosseum sérüléseit: összesen háromezer hibát találtak, ezért nemcsak a régészek, hanem a környezetvédők is azonnali beavatkozást sürgetnek.

Kedvencük a Colosseum 

A gladiátor viadalairól ismert, az első század második felében emelt amfiteátrumot szeretik a legjobban Itáliában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!