Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről

Lerántják a leplet egy felemelő sporteseményről 

Az egész világot megmozgató futball seregszemlére  a Pont Csopak is méltó módon készül.
Bezárt az északi part egyik ikonikus étterme

Bezárt az északi part egyik ikonikus étterme 

A tulajdonos úgy döntött, hogy topgasztrohelyének vendégterét inkább borkóstolónak alakítja át, ahol boros programokat kínál ezentúl.
Mai filmek az új kertmoziban Csopakon

Mai filmek az új kertmoziban Csopakon 

2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton.
Kivágnak a héten egy 30 éves juharfasort Csopakon

Kivágnak a héten egy 30 éves juharfasort Csopakon 

Május 10-én, azaz a Madarak és Fák Napján különösen szomorú hír érkezett: Csopakon a vasút villamosítása – illetve a helyi lakosok szerint a figyelmetlen tervezés – miatt ki kell vágni egy 30-33 darabból álló fasort - írja a hirbalaton.hu.
Minősített balatoni strandok

Minősített balatoni strandok 

Idén 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót.
Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben

Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben 

Egy csopaki bortermelő nyerte el idén az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díjat.

Egyetemisták dolgoztak együtt Csopak településfejlesztésén 

Negyedik alkalommal rendezte meg Csopakon a Hello Wood a Balatoni Hekk névre keresztelt építészeti workshop-hetet. Az idei tábor újító volt, hiszen először fordult elő hazánkban, hogy egy település fejlesztésének érdekében minden építészeti-, belsőépítészeti- és tájépítészeti képzést indító egyetem közösen dolgozott. Csopakon egy héten keresztül olyan építészeti projektek, installációk születtek meg, melyek a tervek szerint hosszú évekig szolgálják majd a helyi lakosok és a Csopakra látogató turisták igényeit, valamint vizuálisan fejlesztik és gazdagítják a település képét. A szervezők a helyszíneket az Önkormányzattal közösen választották ki, az egyes funkciókkal kapcsolatban pedig a területek használóival egyeztettek. Az elkészült munkák között akad útmenti mazsolaszárító, kertmozi-fal, erdei Fibonacci-spirál, sőt még egy mozdonykergető óriáshekk is. A Hello Wood célja az, hogy a magyar építészeti egyetemekkel megrendezett tábor a következő években más településeken is meg tudjon valósulni, ahol az építészhallgatók a helyi önkormányzatokkal együttműködve fejleszthetik az adott falu vagy éppen város környezetét. Idén először a zsűri által kiválasztott győztes csapat - a Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kara - díjat is kapott a legjobb installációért: 500 ezer Forint értékű faanyagot és 500 ezer Forint pénzdíjazást.
Így segíti a borkóstolást egy mobilapplikáció

Így segíti a borkóstolást egy mobilapplikáció 

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászainak balatonfüredi borkóstolóján debütált a Kóstolom nevű alkalmazás - közölte a szoftvert fejlesztő cég kommunikációs vezetője.

Hazamentek a nyaralók, jönnek a gasztroturisták 

Buli, strand, eszem-iszom: rendhagyó szezonnyitó a Balaton északi partján. Mostantól tucatnyi tophely csütörtöktől hétfőig a nyár lezárultával is nyitva tart.

Hévízen és Csopakon járt a nemzetközi zsűri 

2013 júliusában huszonharmadik alkalommal kereste fel az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije Magyarországot.

Harminc pincészet rizlingjei Csopakon 

Harmadszor rendezik meg pénteken és szombaton Csopakon az Olaszrizling szerintünk elnevezésű borfesztivált, amely most először a nagyközönség számára is látogatható - tájékoztatta az MTI-t Jásdi István borász, a rendezvény szervezője.

Hévíz és Csopak az idei legvirágosabb 

November 9-én délelőtt, Hévízen osztották ki a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny 2012. évi díjait. A díjkiosztó ünnepségre kétszázkilencvennyolc önkormányzat képviselője kapott meghívást. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt öt minisztérium, az Országgyűlés három bizottsága, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., több civil szervezet, közöttük a verseny szervezésében is tevékenyen résztvevő Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány írta ki. A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. közös fődíját város kategóriában Hévíznek, falu kategóriában Csopaknak ítélték oda, ami egyben feljogosítja a két települést Magyarország képviseletére a 2013. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében, közölte lapunkkal a Magyar Turizmus Zrt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!