Négycsillagos szállodát épít a Debreceni Egyetem

Négycsillagos szállodát épít a Debreceni Egyetem 

Folytatódik a szállodaépítési láz Debrecenben. Hamarosan kiírják a tervpályázatot az új nagyerdei hotelre, amelyet kiemelt beruházássá nyilvánított a kormány - írja a haon.
Darázsgarázs és békavár a Debreceni Egyetemen

Darázsgarázs és békavár a Debreceni Egyetemen 

A madárvédelmi berendezések mellett békaszaporodó-helyet, madárfürdetőt és itatómedencét, denevérodút, darázsgarázst, fecskepelenkát, sünvárat is építettek a diákok a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ Arborétumában a Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága kezdeményezésére. Az országosan egyedülálló madárbarát mintakertet a környezet biológiai sokféleségének megőrzéséért hozták létre a hallgatók. A mintakertet május 10-én, a madarak és fák napján adták át rendeltetésének.
Elektromos autóval indulnak a világversenyen a debreceni diákok

Elektromos autóval indulnak a világversenyen a debreceni diákok 

Már 6-8 éve sikeresen versenyzenek hazai rendezvényeken a Debreceni Egyetem Műszaki Kar hallgatói elektromos meghajtású kisautókkal, és pneumo mobilokkal. A jövő hétvégén először vetélkednek idegenben, a londoni Shell Eco-marathon Europe 2016 versenyen indulnak saját gyártású elektromos autójukkal, prototípus kategóriában. A Műszaki Kar minden szakáról összefogtak a hallgatók az autó megépítésére. 

Turizmus szakot indít a Debreceni Egyetem Kisvárdán 

A turizmus-vendéglátás és a mezőgazdasági mérnök kihelyezett szakokat indítja el idén szeptembertől Kisvárdán a Debreceni Egyetem - közölte honlapján a felső-szabolcsi kisváros önkormányzata.

Okos városi megoldásokkal készül Debrecen 

Kellemes kényelmes városokban élni, ahol jó ötletek könnyítik a lakosság életét. Debrecen modern, okos városi szolgáltatásokat kíván nyújtani az ott élőknek. A tervekről a Debreceni Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék konferenciáján hallottunk, de a témáról külön is megkérdeztük az előadót.
Agyüzem és kísérletek a debreceni „okos” fesztiválon

Agyüzem és kísérletek a debreceni „okos” fesztiválon 

Az ország egyetlen „okos” fesztiválja a debreceni Campus Fesztivál a koncertek, filmek, színházi programok, sportesemények mellett tudományos előadásokkal, kísérletekkel, kiállításokkal, játékokkal, egészségmegőrző programokkal várja látogatóit.

Debrecen: együttműködik a reptér és az egyetem 

Jegyirodát nyit a Debreceni Egyetemen (DE) az Airport Debrecen Kft.; az erről szóló szándéknyilatkozatot Fábián István rektor és Meleghegyi Tamás ügyvezető igazgató csütörtökön írta alá az egyetemen.

Képzés egészségturisztikai trendekről 

2010. október 1-2-án sikeresen lezajlott az „Egészségturisztikai trendek” képzés második modulja.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!