Tízéves csúcson az Európai Unió turizmusa

Tízéves csúcson az Európai Unió turizmusa 

Az Eurostat legújabb statisztikai jelentése az Unió-szerte jellemző, rekord vendégforgalmi adatokat, míg Magyarország esetében a szerényebb turisztikai teljesítményt emeli ki.
Fellendülés előtt áll az EU légi közlekedése

Fellendülés előtt áll az EU légi közlekedése 

Látványos infografikát készített az Eurostat arról, hogyan alakult az EU légi közlekedése a koronavírus-járvány kezdete óta. 2021 nyarán a trend egyértelműen a növekedés.
2020: feleannyi vendégéjszaka az unió tagállamaiban

2020: feleannyi vendégéjszaka az unió tagállamaiban 

Az Európai Unió turisztikai szálláshelyein töltött vendégéjszakák száma a koronavírus okozta járvány miatt 1,4 milliárdra csökkent tavaly, ami 52 százalékkal marad el az előző évben feljegyzett adatoktól - derült ki az Európai Unió luxembourgi székhelyű statisztikai hivatalának hétfőn közzétett jelentéséből.

Nőtt a vendégéjszakák száma az Európai Unióban 

Az Európai Unió (EU) szálláshelyein turisztikai céllal töltött vendégéjszakák száma az előző év adataihoz képest 2,2 százalékkal növekedett 2018-ban, elérte a 3,1 milliárdot. A legnagyobb növekedést Lettországban, Litvániában és Máltán regisztrálták. Magyarországon a növekedés 3,8 százalékos volt - közölte az EU statisztikai hivatala szerdán.
Az uniós lakosok több mint harmada nem nyaralt

Az uniós lakosok több mint harmada nem nyaralt 

Az Európai Unió lakosságának több mint egyharmada nem utazott el nyaralni 2016-ban; az otthon maradók csaknem fele pénzügyi okokra hivatkozott - közölte a tavalyelőtti adatokat összesítő jelentésében az unió luxembourgi központú statisztikai hivatala pénteken.

Szépen gyűlik a turista az EU-ban 

Az Eurostat friss jelentése szerint tavaly 5,1%-os növekedés mellett 3,2 milliárd vendégéjszakával gazdagodtak az EU tagállamai.
Hogyan hatott a gazdasági világválság az európai turizmusra?

Hogyan hatott a gazdasági világválság az európai turizmusra? 

Közel felére esett az üzleti utak száma 2007 és 2015 között az Európai Unióban - mutatja az Eurostat kedden közzétett felmérése.
Franciaországban a legmagasabb a szálláshelyek száma az EU-ban

Franciaországban a legmagasabb a szálláshelyek száma az EU-ban 

Az Európai Unióban Franciaországban a legmagasabb a szálláshelyek száma - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat 2016-ra vonatkozó adataiból.

Az uniós átlag harmadát költik nyaralásra a magyarok 

Eurostat: kevesebbet költenek nyaralásra a magyarok az uniós átlagnál.
Az európaiak harmada nem tud elmenni egy hétre nyaralni

Az európaiak harmada nem tud elmenni egy hétre nyaralni 

Az Eurostat által közölt friss statisztika szerint az európaiak harmada nem tud megengedni magának egy egyhetes nyaralást. A felmérés szerint a magyaroknál ez az arány még rosszabb. 

Turizmus az EU-ban: a francia és brit csökkenés sem gátolta a rekordot 

Tavaly ismét rekordot döntött a vendégéjszakák száma az Európai Unióban, dacára annak, hogy Franciaország és Nagy-Britannia turisztikai létesítményeit jóval kevesebben keresték fel az előző évhez képest - derült ki az EU statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden közölt első becslésekből. 

Magyarország olcsó hely 

Az EU statisztikai hivatala által közreadott 2015-ös, vásárlóerő-paritáson számított átlagos árszínvonal indexéből megtudjuk, hol mennyibe kerül az élelmiszer, szeszes ital és a dohányáru. Örülhetnek az önellátó turisták, igen remek az ország ár-érték aránya.

Szárnyal a légi utasforgalom az EU-ban 

Az Európai Unióban 842 millióra nőtt a légi utasok száma 2013-ban 1,7 százalékos éves emelkedéssel - szerepelt az EU statisztikai hivatalának, az Eurostatnak csütörtöki közleményében.

Turizmusban messze vagyunk Európa élvonalától 

Az osztrákoknál közel ötször, a cseheknél majdnem kétszerannyi vendégéjszakát töltenek el a turisták, mint hazánknak. Ez derül ki az Eurostat adataiból. 

Rövid ideig nyaralnak a magyarok 

Autóval vagy repülővel indulunk útnak? Hova megyünk legszívesebben, és milyen célból utazunk? Mindez kiderül az Európai Unió felméréséből.

Lengyelország az Európai Unió legolcsóbb országa 

Románia és Bulgária mellett Lengyelország az Európai Unió egyik legolcsóbb országa – írja a "Gazeta Prawna"-lengyel napilap.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!