36 halálos turisztikai tevékenység

36 halálos turisztikai tevékenység 

A közelmúltban történt Titan-katasztrófa jó emlékeztető arra, hogy érdemes átgondolni a különböző extrém tevékenységeket a vakáció alatt.
Extrém sportág esetén extrémek a biztosítási kritériumok is

Extrém sportág esetén extrémek a biztosítási kritériumok is 

Suhajda Szilárd tragédiájáról szinte  mindenki hallott idehaza az elmúlt napokban. Egy ország szorított azért, hogy életben találja Suhajda Szilárdot az érte küldött mentőcsapat a világ legmagasabb hegyén, de sajnos nem így történt. A hegymászó extrém sportolóként volt ismert. Kíváncsiak voltunk arra, vajon biztosítási oldalról milyen szabályok vonatkoztak rá. Erről kérdeztük a szakértőket.
Szörfdeszkán állva evezve szelné át az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor

Szörfdeszkán állva evezve szelné át az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor 

Egy SUP-pal, vagyis szörfdeszkán állva evezve szeretné átszelni az Atlanti-óceánt Rakonczay Gábor kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós.

Kalandos utazásra vágynak a tehetős kínaiak 

Mind népszerűbb a kalandtúrának is betudható nyaralás a kínai tehetősek körében, akik idén nyáron is előszeretettel töltik szabad napjaikat a sarkvidékeken, afrikai szafarin vagy a távoli Dél-Amerikában.

Magyar mászó indul a világ 14. legmagasabb hegycsúcsára 

Ismét magyar hegymászó indul a világ 14. legmagasabb hegycsúcsára, a 8027 méteres Sisapangmára: Szlankó Zoltán szolnoki hegymászó április 17-én kel útra egy nemzetközi csapat tagjaként azzal a céllal, hogy alpesi stílusban, oxigénpalack nélkül hódítsa meg a Himalája kínai területen lévő hegyének főcsúcsát.

Extrém útifilmeket vetítenek Budapesten 

Idén is megrendezik a Banff Hegyifilm Fesztivált Budapesten, ahol a legjobb extrém dokumentumfilmeket mutatják be.

Székely deszkások, szevasztok! 

Immár 12. alkalommal kerül sor szombaton a WestEnd City Center tetején az extrém sportolók legnagyobb közép-európai fesztiváljára, az Offline Sport Gamesre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!