Svájcban több száz turistát kellett evakuálni

Svájcban több száz turistát kellett evakuálni 

Mintegy 270 turistát kellett helikopteren evakuálni egy svájci gleccserről a kabinos felvonó meghibásodása miatt.
Németország elvesztette egyik gleccserét

Németország elvesztette egyik gleccserét 

Ezen a nyáron Németország elvesztette még megmaradt gleccserei egyikét, a Schneeferner déli ágát.
A külügy szerint továbbra sincs magyar áldozata az olasz gleccseromlásnak

A külügy szerint továbbra sincs magyar áldozata az olasz gleccseromlásnak 

Eltűnt magyar állampolgárt sem jelentettek eddig.
A világörökség gleccsereinek felét is elolvasztjuk

A világörökség gleccsereinek felét is elolvasztjuk 

A területükön gleccserrel rendelkező természeti világörökségi helyszínek csaknem fele teljesen jégmentessé válhat 2100-ig, ha a globális károsanyag-kibocsátás a jelenlegi ütemben folytatódik – áll a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kutatóinak tanulmányában.

A turisták hurcolják be a mikroműanyagot a gleccserekre 

Több millió műanyagrészecskét hagynak hátra a gleccsereken a hegymászó turisták: ugyanannyi mikroműanyag található már ott, mint a tengerpartokon és az óceánok fenekén, számolt be egy olasz vezetésű kutatócsoport kedden az Európai Földtudományi Egyesület (EGU) közgyűlésén Bécsben. Roberto Sergio Azzoni, a Milánói Egyetem kutatója szerint a műanyag nagy része a turisták felszereléséből és ruházatából származik.
Az Alpok gleccsereinek fele eltűnik 2050-re

Az Alpok gleccsereinek fele eltűnik 2050-re 

Ismertették kedden svájci kutatók legfrissebb tanulmányukat a hegylánc gleccsereinek állapotáról az Európai Földtudományi Egyesület Bécsben zajló tanácskozásán az MTI szerint.

Így babrált ki a turistákkal a gleccser 

Az éjszaka leple alatt szakadt be ezúttal Argentínában a patagóniai Perito Moreno-gleccser jéghídja, kijátszva azt a több ezer turistát, aki napközben az Argentino-tó partján tolongva reménykedett abban, hogy szemtanúja lehet a pár évente bekövetkező különleges látványosságnak.
Fél méter hó esett Ausztriában

Fél méter hó esett Ausztriában 

Igazán télies arcukat mutatják az osztrák hegyek, különösen Salzburg, Karintia és Stájerország tartományokban, ahol helyenként félméteres friss hó esett nem egészen egy nap leforgása alatt.

Fogynak a gleccserek a Csomolungmán 

Rohamosan fogy a gleccserekkel borított terület a Mount Everesten.

Megnyílt Ausztria legmagasabban lévő sífelvonója 

A Pitz-völgyi gleccseren (Pitztaler Gletscher), Tirolban épült meg Ausztria eddigi legmagasabbra közlekedő sífelvonója, amelyet a napokban helyeztek üzembe.

Étterem a gleccseren 

Elkészülte után Ausztria és Tirol legmagasabban fekvő építménye lesz a Cafe 3440. Az étterem a Hinteren Brauenkogelen, a sífelvonó állomásánál épül, s a tervek szerint októbertől fogad majd a vendégeket.

Természeti katasztrófa fenyeget Bhutánban 

Óriási veszély fenyegeti a világtól elzárt himalájai királyságot, Bhutánt. A globális felmelegedéstől riasztó mértékben olvadnak gleccserei.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!