Kétezeréves hajóra bukkantak horvát régészek Dalmáciában

Kétezeréves hajóra bukkantak horvát régészek Dalmáciában 

Horvát régészek egy több mint 2000 éves római hajóra bukkantak a tengerben az észak-dalmáciai Sukosánnál, mindössze kétméteres mélységben - közölte Mladen Pesic, a zárai (Zadar) Vízalatti Régészeti Központ igazgatója, egyben a kutatás vezetője.

Belgium a hajóroncsaival lendítené fel búvárturizmusát 

Belgium nemzeti kulturális örökségeinek jegyzékébe veszi az északi-tengeri partszakaszának közelében található hajóroncsokat, hogy megvédje azokat a kincsvadászoktól és fellendítse a turizmust.

II. világháború előtti luxushajó roncsát rejti a Visztula 

Hajóroncsot fedeztek fel Varsóban az utóbbi hetekben folyamatosan apadó Visztula medrében, szakértők szerint egy második világháború előtti híres varsói luxus sétahajó maradványairól van szó.

Amforákkal teli, hatalmas bizánci hajóra bukkantak orosz búvárok 

Hatalmas, feltételezhetően bizánci hajóra bukkantak a Fekete-tengerben egy mélységi kutatással foglalkozó orosz búvárklub tagjai.

A Földközi-tenger legrégebbi hajóroncsára leltek Máltán 

2700 éves hajóroncsot találtak Málta partjainál - ez lehet a Földközi-tenger legrégebbi hajómaradványa. 
Mivel van tele a Dél-kínai-tenger?

Mivel van tele a Dél-kínai-tenger? 

Víz alatti régészeti lelőhelyek védelmébe fogott Kína, amelynek több érintett városa, illetve tartománya szeretné felvetetni az UNESCO világörökségi listájára az úgynevezett tengeri selyemútnak a Dél-kínai-tengeren áthaladó szakaszát.

Kíváncsi a legnagyobb viking hajóroncsra? 

A valaha felfedezett legnagyobb viking hajóroncsot állítják ki idén nyáron a koppenhágai Nemzeti Múzeumban.

Minden idők egyik legnagyobb kincse 

Először mutatták be azt a minden idők egyik legnagyobb kincsleletét, amelyet egy spanyol hajóroncsról illegálisan hoztak felszínre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!