Benzin- és élelmiszerárstop: október 1-ig meghosszabbítva

Benzin- és élelmiszerárstop: október 1-ig meghosszabbítva 

Ezt maga a miniszterelnök jelentette be csütörtökön, közösségi oldalán.
A kormányfő bejelentette: marad az árstop július 1-ig

A kormányfő bejelentette: marad az árstop július 1-ig 

Mint Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette:  szerdai kormányülésen döntöttek a május 1-vel lejáró árstop sorsáról. Döntésük értelmében július 1-ig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop is.
Csütörtökön lejár egy fontos határidő

Csütörtökön lejár egy fontos határidő 

Február 25-én, csütörtökön jár le a 4 milliárd forint alatti árbevétellel rendelkező kis- és középvállalkozások iparűzési adókedvezmény igénylési határideje, figyelmeztet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). 

Tíz nap múlva óriási bírságolásba kezdhet a NAV 

A koronavírus-járvány miatt eddig eltekintettek attól, ha valaki a július 1-től kötelezővé tett számlaadat-szolgálatást elmulasztotta, vagy rosszul hajtotta végre. Most viszont szeptember 30-án jön a türelmi idő vége és vele együtt a bírságok is.
Meghosszabbított határidőig pályázhatnak a panziók

Meghosszabbított határidőig pályázhatnak a panziók 

A nagy érdeklődésre tekintettel a panziók két hónappal tovább, 2018. március 14-ig nyújthatják be igényüket szálláshelyek fejlesztésére. Országszerte magasabb minőségű szolgáltatásokat, megújult, korszerű környezetet eredményezhet a panziók tekintetében a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció. 

Még lehet pályázni az Európa Kulturális Fővárosa címre 

Még egy hónapig, december 20-ig küldhetik be pályázatukat az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) azok a hazai települések, amelyek pályázni kívánnak a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre - tájékoztatta a Kultúráért Felelős Államtitkárság az MTI-t.

Utazási irodák: fontos határidő közeleg 

A vagyoni biztosítékkal rendelkező utazási vállalkozásoknak május 31-éig kell lejelenteniük tavalyi tényleges értékesítési árbevételüket a felügyelő hatóság felé. 

Figyelem: fontos határidő! 

(MTI) - A 2012. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletét 2013. január 31-ig kell befizetni - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kedden.

Hónap végéig kell igazolni a vagyoni biztosítékot 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal weboldalán  figyelmezteti a vagyoni biztosítékköteles utazási vállalkozókat az igazolás benyújtásának közelgő határidejére. 

Hamarosan itt van október vége 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal vagyoni biztosíték köteles tevékenység folytatására jogosult utazási vállalkozások számára intézett felhívását olvashatja teljes terjedelemben:

MKEH: még csak az irodák negyede jelentett 

A vagyoni biztosíték köteles tevékenységet végző utazási irodák nagyobb része nem kapkodja el az adatszolgáltatást tavalyi árbevételéről, péntekig a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) mindössze 25 százalékuktól kapta meg a szükséges dokumentumokat, tájékoztatta a TurizmusOnline-t Lukács Balázs, az MKEH Idegenforgalmi Hatósági Iroda főosztályvezető-helyettese.

Nyakunkon május 31-e! 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal vagyoni biztosíték köteles tevékenység folytatására jogosult utazási vállalkozásokra vonatkozó felhívását az alábbiakban olvashatja:
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!