Meghosszabbított határidőig pályázhatnak a panziók

A nagy érdeklődésre tekintettel a panziók két hónappal tovább, 2018. március 14-ig nyújthatják be igényüket szálláshelyek fejlesztésére. Országszerte magasabb minőségű szolgáltatásokat, megújult, korszerű környezetet eredményezhet a panziók tekintetében a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció. 

A kiírás keretében a „szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendeletben” foglalt panzió kategória előírásainak megfelelő, fővároson kívüli szálláshelyek tulajdonosai vagy üzemeltetői nyújthatnak be támogatási igényt, a szobaszámtól és a projekt konkrét tartalmától függően, legfeljebb 60 millió forintra.

A felhívás kizárólag már üzemelő szálláshely számára pályázható. A vissza nem térítendő támogatásra az igényeket 2018. március 14-ig lehet benyújtani, kizárólag elektronikus úton, a https://eptk.fair.gov.hu weboldalon keresztül.

A 2018. január 15-i, valamint a 2018. március 14-i szakaszhatárig benyújtott pályázatok együttesen kerülnek elbírálásra.

A vissza nem térítendő támogatás maximális intenzitása 70 százalék, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Fejlesztési Bank együttműködésének köszönhetően az önerő egy részének biztosításához a pályázók számára elérhető az MFB kedvezményes kamatozású hitelterméke, melyet kifejezetten ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A támogatás maximális összegének korábbi megemelése kapcsán módosul a felhívás E. 4. pontja, melynek köszönhetően a fenntartási időszakhoz kapcsolódó biztosítéknyújtási kötelezettség összhangba kerül az államháztartásról szóló törvény előírásaival.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., mint Kezelő szerv fenntartja a jogot, hogy jelen felhívást módosítsa, felfüggessze vagy lezárja, amelyről indoklással ellátott közleményt tesz közé a www.kisfaludyprogram.hu oldalon.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.