Igazi turistalátványosság Párizsban: beemelik a Notre Dame új fakeretét

Igazi turistalátványosság Párizsban: beemelik a Notre Dame új fakeretét 

Az ikonikus székesegyház tetőszerkezetének nagy része tűzvészben pusztult el 2019 tavaszán. Először úgy hírlett, hogy egy munkás eldobott cigarettája lobbantotta lángra a faszerkezetet, a hatóság később azt közölte, hogy elektromos zárlat okozta a tüzet.
Tovább fejlődhet az ökoturizmus a Kiskunságban

Tovább fejlődhet az ökoturizmus a Kiskunságban 

Mintegy 330 millió forintot fordított a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága (KNPI) a Péteri-tó eredeti medrének helyreállítására, ezzel költő-, pihenő- és táplálkozóterületet biztosítva számos védett madárfajnak - közölte a szervezet az MTI-vel.

Segítség a nepáliaknak 

Minden eladott utazási kötvény árából 20 forintot ajánl fel a nepáli károk helyreállítására a QBE biztosító.

Természetvédelmi célú helyreállítás az egykori honvédségi lő- és gyakorlóterületeken 

Kiemelkedő eredményeket hozott az Európai Unió LIFE+ programja keretében tavaly elindult kisalföldi meszes homokpuszta katonai használatú területeinek természetvédelmi célú helyreállítása, valamint az élőhelyek és fajok megőrzését célzó projekt első szakasza. A Kisalföldi Homokpuszta Projekt (LIFE08 NAT/H/000289) sikerét a rehabilitált katonai gyakorló területeken megjelent fokozottan védett réti fülesbagoly, vagy a világon először azonosított ritka pókfaj felbukkanása és a már 100 hektárt is meghaladó, sikeres gyepvédelmet biztosító szürkemarha-legeltetés igazolja leginkább.

Átadják a felújított Középkori templomok útját 

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával, a Középkori templomok útjának turisztikai attrakciófejlesztése című projekt keretében több szatmári és partiumi templom műemléki helyreállítása és látogatóbarát fejlesztése valósult meg az elmúlt két évben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!