Tömegek indulhatnak meg egyszerre a pályaudvarok felé

Tömegek indulhatnak meg egyszerre a pályaudvarok felé 

A Sziget zárónapja közlekedési káoszt vonhat maga után - itt a MÁV közleménye a változásokkal kapcsolatban.
Több kocsival közlekednek a MÁV szerelvényei

Több kocsival közlekednek a MÁV szerelvényei 

A csütörtökön startoló Sziget Fesztiválra érkező és onnan távozó megnövekedett utasszám miatt.
Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban

Új közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban 

Új összevont közlekedési napijegyet vezettek be a Dunakanyarban, amellyel a MÁV, a Volánbusz, a HÉV és a Mahart helyi járatai is igénybe vehetők - közölte a kormányszóvivő kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az új napijegy szerdától érvényes.

Ha elmulasztotta, pótjegyet fizet 

2018. szeptember 1-jétől új jegyvásárlási szabályok lépnek életbe a HÉV-vonalakon: a Budapest közigazgatási határán kívüli megállókban csak előre megváltott kiegészítő jeggyel vagy bérlettel lehet felszállni a szerelvényekre - hívta fel szerdán a figyelmünket a változásra a MÁV.

Kötött pályán a Szigetre 

Ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START azoknak, akik az augusztus 8. és 15. között zajló Sziget Fesztiválra utaznak. A kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra, bármely belföldi állomásról. A Sziget ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat a MÁV-HÉV - tájékoztatta kedden szerkesztőségünket a társaság.

Pótlóbuszra kell számítani 

Pótlóbusz jár a a H8-as HÉV Cinkota és Gödöllő közötti szakaszán a most következő hétvégén, valamint a ráckevei (H6-os) HÉV helyett két hétvégén a Közvágóhíd és Dunaharaszti-külső között.
Változik a vonatok és a HÉV menetrendje

Változik a vonatok és a HÉV menetrendje 

Vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi menetrend szerint járnak a vonatok, a HÉV-ek pedig vasárnap és hétfőn bővített esti üzemidő szerint közlekednek.

Változik a vonatok menetrendje a hétvégén 

A munkanap áthelyezése miatt változik a vonatok közlekedési rendje a hétvégén. Április 20-án, pénteken a munkanapra, 21-én, szombaton a péntekre érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Változik a közlekedés rendje MÁV-HÉV-nél is, 20-án az éjszakai hévek nem közlekednek.

700 millóba került tavaly a vandálok tevékenysége 

2017-ben több mint százszor firkálták, graffitizték, és hússzor rongálták meg a HÉV-szerelvényeket. A kocsik mellett az állomásokat és a megállóhelyeket sem kímélik a vandálok – betörik a perontükröket, szétrugdossák az esőbeállókat, padokat, valamint festékkel csúfítják el az állomásépületeket is.

Összekötik a gödöllői HÉV-et a 2-es metróval 

Jövő évben lehet jogerős építési engedély a 2-es metró és gödöllői HÉV összekötésére, és a remények szerint a 2020 utáni európai uniós ciklusban elkezdődhet a beruházás - jelentették be a projektben érintett fővárosi kerületek polgármesterei hétfőn budapesti sajtótájékoztatón

Megint eljött a Forma-1, szálljon hévre! 

Nagyobb kapacitással közlekedik a H8-as hév szerelvény a Forma-1 hétvégéjén.

Wi-fi és ergonomikus ülések a HÉV-en 

Kísérleti jelleggel felújít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV három HÉV-kocsit, hogy tapasztalatot gyűjtsenek és ezek felhasználásával alakítsák ki a végleges terveket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!