A szemetelés ellen indított kampányt a norvégiai McDonald's

A szemetelés ellen indított kampányt a norvégiai McDonald's 

A cég többféle felületen próbálja rávenni a fogyasztókat, hogy pontosan oda dobják a hulladékokat, ahova azok valók.
Elviteles rendszer műanyagdoboz-hegyek nélkül!

Elviteles rendszer műanyagdoboz-hegyek nélkül! 

2007 óta az ENSZ javaslatára minden évben május 15-én tartják világszerte a Nemzetközi Klímaváltozási Akciónapot. Hazánkban a kezdeményezéshez csatlakozik az egyszer használatos elviteles dobozok kiváltására létrejött RAKUN Dobozközösség is. Az akciónap hetében arra buzdítják a lakosságot, hogy  használják a körkörös gazdasági rendszerhez illeszkedő megoldást, és hívják fel a vendéglátóhelyek figyelmét is erre a környezetbarát megoldásra.
Megtisztul Budapest agglomerációja

Megtisztul Budapest agglomerációja 

Hulladékkal legszennyezettebb magyarországi térségében, Budapest agglomerációjában, Pest megyében kezdi el tevékenységét pilot projekt keretében az E-Hulladékvadász járőrszolgálat, az illegális hulladéklerakások felderítéséért, eltakarítására.

Hulladékderbi indul a Felső-Tiszán 

Tizenhét hajóval indul szombaton a 7. Tiszai PET Kupa a Felső-Tiszán; a Tivadar és Záhony közötti, csaknem nyolcvan kilométeres szakaszon augusztus 3. és 11. között naponta több tonna, főként műanyag hulladéktól tisztítják meg a folyót és árterét a csapatok.
A világon egyedülálló vállalást tett a Qantas

A világon egyedülálló vállalást tett a Qantas 

Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy 2021 végéig a világ első légitársasága kíván lenni, amely újrahasznosítás és komposztálás révén legalább a háromnegyedével csökkentené le a működés közben keletkező szemét mennyiségét.
300

300 

Lezárták a mászóengedéllyel nem rendelkező látogatók előtt az alaptábort a Mount Everest (Csomolungma) északi, kínai oldalán a területen egyre súlyosbodó hulladékprobléma miatt - írja az MTI.
Szemétben úszik Róma

Szemétben úszik Róma 

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó hétfőn, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit.
Itt az ötödik Greennovációs Nagydíj!

Itt az ötödik Greennovációs Nagydíj! 

A Turizmus Online kiadója, a Professional Publishing Hungary a tavalyi nagy siker után idén is kiírja a Greennovációs Nagydíj elnevezésű, környezettudatos vállalati működést díjazó versenyét. A pályázatra február 12-ig lehet jelentkezni.
Sokkoló képek a maldívi szemétszigetről

Sokkoló képek a maldívi szemétszigetről 

A Maldív-szigetek évente háromnegyed millió turistát fogadnak, a turizmus robbanásszerű növekedésének azonban nagy ára van. Azért, hogy a turizmusból származó rengeteg szeméttel kezdeni tudjanak valamit, egy mesterséges szigetet, Tilafushit szemétlerakónak nevezték ki.
40 tonna szemét a nemzeti parkban

40 tonna szemét a nemzeti parkban 

Utoljára november 12-én tisztította meg a Fülöpszállási bekötő úttal szemben lévő területet a kecskeméti PORTA Környezet- és Természetvédelmi, Városvédő, Kulturális Egyesület, és most ismét megtelt az illegális hulladéklerakó. „Gondos” kezek újra nagy mennyiségű háztartási hulladékot halmoztak fel ezen a területen, fittyet hányva arra a táblára, amelyet a legutóbbi tisztogatás alkalmával helyeztek el az egyesület aktivistái. A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő, az 52-es út melletti területről gépi erő segítségével február 26-án reggel 8 órakor szállítják el az ismét felhalmozódott illegálisan lerakott hulladékot.

Szemétszálloda Madridban 

Teljes egészében hulladékból készült szemétszálló nyílt Madridban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!