40 tonna szemét a nemzeti parkban

Utoljára november 12-én tisztította meg a Fülöpszállási bekötő úttal szemben lévő területet a kecskeméti PORTA Környezet- és Természetvédelmi, Városvédő, Kulturális Egyesület, és most ismét megtelt az illegális hulladéklerakó. „Gondos” kezek újra nagy mennyiségű háztartási hulladékot halmoztak fel ezen a területen, fittyet hányva arra a táblára, amelyet a legutóbbi tisztogatás alkalmával helyeztek el az egyesület aktivistái. A Kiskunsági Nemzeti Park kezelésében lévő, az 52-es út melletti területről gépi erő segítségével február 26-án reggel 8 órakor szállítják el az ismét felhalmozódott illegálisan lerakott hulladékot.

A Vidékfejlesztési Minisztérium egy éve írta ki a pályázatot, amely a védett természeti területeken, valamint barlangokban és azok felszíni védőövezetén elhagyott hulladék felszámolását tűzte ki célul. A pályázaton a PORTA Egyesület 3,5 millió forint támogatást nyert, így a PORTA hulladékmentesítő akciók K-36-10-00037N elnevezésű projekt keretében több, a Kiskunsági Nemzeti Park területén lévő illegális Hulladéklerakó felszámolását vállalták el, melynek keretében csaknem 40 tonna illegális hulladéktól szabadítják meg a nemzeti park területét. Az akció során az összegyűjtött szilárd háztartási vegyes hulladékot az Izsáki lerakóba szállítják el. A hulladékmentesítésben közreműködik Nagy Mihály helyi vállalkozó, aki a szükséges markolókat, földmunkagépeket és a szállító járműveket biztosítja.

Mint azt Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park ezen területért felelős munkatársa elmondta, a hely gépjárművel viszonylag könnyen megközelíthető, viszont a főútról nem látható. Így volt lehetséges, hogy a felelőtlen, a környezetük védelmével nem törődő emberek évek óta ide hordták a háztartási hulladékot. A sok pet-palack mellett autógumik és a háztartásban felhalmozódott felesleges lomok is találhatók a szemét között.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.