Még türelem, ha esetleg Floridába készülne!

Még türelem, ha esetleg Floridába készülne! 

Ugyanis több mint ezer járatot töröltek Amerika-szerte a légitársaságok, amelyek abba a térségbe indultak volna, valamint szerda estig 2 ezer járat késését is bejelentették. Természetesen az Idalia hurrikán tombolása az oka a repülőgépjáratok törlésének és késve indításának is, számol be a hírről a Reuters tudósítása.
Támad a Bahamák eddigi legnagyobb hurrikánja

Támad a Bahamák eddigi legnagyobb hurrikánja 

A Bahama-szigetek történetének legpusztítóbb hurrikánjává erősödött vasárnap a Florida felé közelítő Dorian.
Menekülnek a turisták a hurrikán elől Floridában

Menekülnek a turisták a hurrikán elől Floridában 

Ron DeSantis floridai kormányzó is rendkívüli állapotot hirdetett ki a közelgő Dorian hurrikán miatt szerdán este. Puerto Rico szigetén már keddtől rendkívüli állapot van érvényben.

Hurrikán hurrikán hátán 

Nemcsak Floridát, hanem Alabamát és Texast is veszélyezteti az Egyesült Államok partjai felé közeledő Michael hurrikán.

Ha a hurrikán nem lett volna elég 

Amerikai sajtójelentések szerint a Florence trópusi vihar után óriási méretű moszkitók lepték el Észak-Karolinát, ahol egyes megyékben közegészségügyi válsághelyzet alakult ki.

Szelídült, de szedi az áldozatokat 

Trópusi viharrá szelídült péntek éjszakára a Florence hurrikán, de változatlanul veszélyes, több halálos áldozatot követelt.

Hurrikán közeleg! 

Az Egyesült Államok három tagállamában hirdettek rendkívüli állapotot hétfőn a közelgő Florence hurrikán miatt.
Puerto Rico: élet a hurrikán után

Puerto Rico: élet a hurrikán után 

Szeptember 20-án söpört végig Puerto Ricon a Maria hurrikán, ezzel óriási károkat okozva a Nagy-Antillák legkeletibb szigetének. A sziget majdnem teljes egészében áram, tiszta víz és telekommunikáció nélkül maradt. 
Módosított útvonalon járnak a hajótársaságok a hurrikánok miatt

Módosított útvonalon járnak a hajótársaságok a hurrikánok miatt 

Ahogy arra számítani lehetett az Irma és Maria hurrikánok által érintett Karibi-térségben változnak a hajótársaságok útvonalai, a lerombolt és veszélyes kikötőket nem érintik. 

A Külügyminisztérium nem utazási iroda! 

Minden lehetséges módon segítik a hurrikán miatt a Szent Márton-szigetről kimentett magyarok hazajutását, nem igaz, hogy magukra hagyták őket, valamint az sem, hogy nem ajánlottak fel segítséget költségeik finanszírozásához - tudatta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke.

Újra veszélyben a Karib-térség 

A katasztrófával fenyegető, ötös fokozatra erősödött hétfő estére a karibi térség északkeleti részében tomboló Maria hurrikán - közölte az amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC).

Katasztrófaturisták New Yorkban 

Felháborodtak New York város lakói, amikor látták, hogy sok turista csak a Sandy hurrikán okozta pusztításra kíváncsi.

Száznál is több halott Sandy után 

Tovább nőtt a Sandy poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma, amely kedd esti összesítése szerint elérte a 43 főt, és a térségben több mint 8,2 millió ember maradt áram nélkül - jelentette Pogár Demeter, az MTI tudósítója.

113 emberéletet követelt a Sandy hurrikán 

Tovább nőtt a Sandy poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma, amely kedd esti összesítése szerint elérte a 43 főt, és a térségben több mint 8,2 millió ember maradt áram nélkül.

Hétfő este csap le a Sandy hurrikán 

Már az USA keleti parvidékénél jár a Sandy hurrikán. A keleti parti nagyvárosokban leállhat a tömegközlekedés, több ezer légi járatot már töröltek.  

12 milliárd dollárnyi kárt okozott Irén 

Elérheti, sőt, meghaladhatja a 12 milliárd dollárt a trópusi viharrá szelidült Irén hurrikán okozta kár - közölte kedden gazdasági szakértőkre hivatkozva a The Wall Street Journal.

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is 

Törölték a New York-Budapest légi járatokat is az Egyesült Államokon átsöprő hurrikán miatt, így sem az American Airlines, sem a Delta légitársaság járata nem érkezett meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vasárnap - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolat igazgatója az MTI-nek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!