113 emberéletet követelt a Sandy hurrikán

Tovább nőtt a Sandy poszttrópusi ciklon halálos áldozatainak száma, amely kedd esti összesítése szerint elérte a 43 főt, és a térségben több mint 8,2 millió ember maradt áram nélkül.

A Sandy által eddig okozott halálesetek száma a karibi térségben elpusztult emberekkel és az egy kanadai halottal együtt elérte a 113-at. Egyedül New Yorkban 18-an vesztették életüket. Az áldozatok legfiatalabbika egy 8 éves kisfiú, akit Connecticutban egy ledőlő fa sebzett halálra.
    Barack Obama elnök szóvivője útján közölte, hogy az elmúlt két naphoz hasonlóan a szerdát is a viharkárok elhárításának irányítására fogja fordítani. Obama lemondta részvételét egy választási kampányrendezvényen, amelyet az egy hét múlva tartandó elnökválasztás kimenetele szempontjából döntő fontosságú "ingaállamban", Ohióban tartanak.
    Az elnök kedden az amerikai vöröskereszt washingtoni központjából figyelmeztetett, hogy "a vihar még nem ért véget" és hathatós támogatást ígért a szövetségi hatóságok részéről a közlekedés és az áramellátás helyreállításában. Barack Obama szerdán New Jerseybe utazik, ahol Chris Christie kormányzó társaságában megszemléli a hurrikán okozta pusztítást. Az állam republikánus vezetője kedden elismerően nyilatkozott az elnöknek a katasztrófa elhárításában játszott vezető szerepéről. 
    Mitt Romney republikánus elnökjelölt visszatért a kampányoláshoz, de a szerdai ohiói rendezvényét hivatalosan a katasztrófa-elhárításnak szentelte. Romney ezen öt ízben is elengedte a füle mellett azt az újságírók által feltett kérdést, hogy még mindig fel kívánja-e számolni a szövetségi katasztrófa-elhárítási hatóságot (FEMA-t). Az elnök republikánus kihívója tavaly, az előválasztási kampány során kijelentette, hogy fel kívánja számolnia a FEMA-t, és a polgári védelem ügyét átengedné a szövetségi államoknak és a magánvállalatoknak.    
    Az IHS Global Insight előrejelzésekre szakosodott cég becslése szerint a Sandy 20 milliárd dollárnyi ingatlan- és 10-30 milliárd dollárnyi üzleti veszteséget okozott, amivel minden idők egyik legnagyobb kárt okozó természeti csapásává válhat az Egyesült Államokban.
    A Sandy központja kedden New Jersey és Pennsylvania államok után Ohión haladt keresztül. Az előrejelzések szerint a vihar éjjel visszakanyarodhat New York állam irányába.
    Noha a széllökések sebessége már nem éri el a hurrikán kategóriát és óránkénti 64-96 kilométerre csökkent, a Michigan-tavon több mint 7,2 méteres hullámok keletkeztek, az Eire-tó kiáradt. A Sandy következtében az Appalache-hegység államaiban fél-egyméteres hó esett.
    New Yorkban a tervek szerint kedd délután újraindul a buszközlekedés, és szerdán folytatódik a kereskedés a tőzsdéken, amelyek működését 2001. szeptember 11-e óta most először függesztették fel. Három Manhattanbe vezető hidat ismét megnyitottak. Az áramellátás helyreállítása mind a 800 ezer bajba jutott New York-i felhasználó számára a szolgáltató, a Consolidated Edison szerint akár egy hétig is eltarthat. A metropolisz Queens negyedében, Breezy Pointnál kitört tűzben 100 otthon égett le. 
    New Jersey államban, a Moonachinál átszakadt gátnál a nap folyamán folytatódott a bajba jutott, mintegy 800 lakos mentése.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.