Idegenvezetők Világnapja: Milói Vénusszal és Lehárral készül Komárom

Idegenvezetők Világnapja: Milói Vénusszal és Lehárral készül Komárom 

A Komáromi Tourinform Iroda az Idegenvezetők Világnapja alkalmából izgalmas programmal készül. A túrán résztvevők megismerhetik a komáromi erődrendszer két legnagyobb erődjét - tájékoztatta lapunkat a Komáromi Tourinform Iroda.
Idegenvezetők világnapja Fertődön

Idegenvezetők világnapja Fertődön 

Sikeresek voltak az idegenvezetők világnapján tartott szakmai tárlatvezetések a fertődi Esterházy-kastélyban.
BKIK: közel 50 tematikus séta az idegenvezetők világnapján

BKIK: közel 50 tematikus séta az idegenvezetők világnapján 

Idén ismét élőben rendezik meg az idegenvezetők világnapját: február 24 - 27. között. Csaknem ötven tematikus sétán vehetnek részt az érdeklődők:  séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól - jelentették be a szervezők hétfőn Budapesten.

Kastélyvideó az Idegenvezetők Világnapjára 

Videó született a szépséges, titokzatos Eszterházáról, Idegenvezetők Világnapja alkalmából.
Idegenvezetők Világnapjára készül a belvárosi templom

Idegenvezetők Világnapjára készül a belvárosi templom 

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom ebben az évben különleges formában szervez eseményt a látogatók számára az „Idegenvezetők Világnapja” alkalmából.

Kilencezer érdeklődő az Idegenvezetői Világnapon 

2020. február 20-23. között rendezték meg Budapesten az Idegenvezetői Világnapot. A minden év február utolsó vasárnapján meghirdetett turisztikai eseményt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői szervezték. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vett részt a rendezvény szervezésében. A négy napos rendezvényfolyamra mintegy 120 sétát, épületbejárást hirdettek meg, amely több mint 9000 regisztrált érdeklődőt vonzott.

Izgalmas programok az Idegenvezetők Világnapján 

Egy világ körüli út Budapesten, betekintés a Zeneakadémia kulisszái mögé; kirándulás a budai hegyekbe, illetve aquincumi séta – ezekkel a tematikus, saját programokkal készül a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) az Idegenvezetők Világnapja alkalmából. A világkörüli előadást Cobino István tartja olasz nyelven, az Olasz Kultúrintézetben. A mintegy másfél órás aquincumi sétát Stumpf Éda; a zenés túrát Pancsik Károly; a sportos kirándulást pedig Palotás István vezeti.
Több mint 120 városnéző séta Budapesten

Több mint 120 városnéző séta Budapesten 

Február 22-25- ig ismét több százan ismerkedhetnek meg az idegenvezetők munkájával, és így a városok nevezetességeivel, turisztikai érdekességeivel.

Tematikus séták és városnézés villamossal az Idegenvezetők Világnapján 

Minden évben február utolsó vasárnapján ünnepeljük az Idegenvezetők Világnapját, amely alkalmával idén is számtalan izgalmas budapesti program várja az érdeklődőket. Február 23-26. között többségében ingyenes, buszon, hajón, villamoson szervezett városnézésen, tematikus sétákon, koncerteken és múzeumlátogatásokon mutatják be az érdeklődőknek az idegenvezetők a főváros nevezetességeit vagy éppen a komoly történelmi múlttal rendelkező sétáló- és bevásárlóutcákban rejlő kincseket.

Budapest helyett Prágába mennek a buszos turistacsoportok 

A magyar idegenvezetők szakmai felkészültsége világszinten is kiemelkedő - mondta a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) elnöke az MTI-nek az idegenvezetők világnapja alkalmából.

Hajón, villamoson és gyalog is megismerheti Budapestet az Idegenvezetői Világnapon 

Február 19. és 22. között rendezik meg idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) támogatásával és a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) társszervezésében az Idegenvezetői Világnaphoz kapcsolódó programsorozatot Budapesten. A különleges városnéző túrák többsége ingyenes, ám sok előzetes regisztrációhoz kötött.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!