Átalakulóban a hazai ingatlanpiac

Átalakulóban a hazai ingatlanpiac 

Jönnek a bérlakások és a hibridmodellek - ez utóbbi esetben irodákat alakítanak át hotelekké.
Ez várható 2024-ben az ingatlanpiacon

Ez várható 2024-ben az ingatlanpiacon 

A kereskedelmi ingatlanpiac meghatározó szereplői találkoztak Cannes-ban, hogy bemutassák a szektor fő trendjeit.
Balatoni hotelboom az eladási piacon

Balatoni hotelboom az eladási piacon 

Eddig is gyakran cseréltek gazdát a hotelek és éttermek szerte az országban, de most a szokásosnál is több hirdetés jelent meg a Balaton környékéről -  írja társlapunk, az mfor.hu.
Ingatlanpiaci előrejelzés 2022 második felére

Ingatlanpiaci előrejelzés 2022 második felére 

Leskó Zoltán, ingatlanértékesítő és pénzügyi közvetítő korábban már elmondta, hogy jelenleg óriási a bizonytalanság az ingatlanpiacon. Ez a következő hónapokban szerinte még tovább fog fokozódni.

Több mint 30 hotel épül országszerte 

Átrajzolják Budapest képét az új ingatlanpiaci beruházások: a fővárosban jelenleg 24 hotel építése zajlik, zömmel a történelmi Belvárosban.

10-12 százalékos emelkedés egy év alatt? 

A Duna House elemzése szerint folytatódott az élénkülés a magyar ingatlanpiacon, az ingatlanok négyzetméterára és az adásvételek száma is emelkedett az első fél évben.

Lendületben a hazai ingatlanforgalom 

Az ingatlanpiac alakulásának mindenkori legfontosabb mutatószáma az évenkénti adás-vételi tranzakciószám. A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2018 áprilisában, országosan 13 180 ingatlan adás-vétel bonyolódott.
Drágább lett az északi a déli partnál

Drágább lett az északi a déli partnál 

A Balaton térsége Magyarország egyik legdrágább területének tekinthető a főváros után. A Balaton és közvetlen környéke a külföldiek körében is kedvelt hely, de a hazai lakosság is szívesen vásárol lakóingatlant vagy nyaralót a magyar tengernél. Az új- és használtlakás piac egyaránt pörög, és bár intenzitása messze elmarad a főváros kedvelt kerületeiben tapasztalttól, Budapest külső kerületeivel felveszi a versenyt – derül ki a Duna House elemzéséből.

Azt hitte, az agglomerációban olcsóbb lesz?! 

A hazai ingatlanpiaci változások a főváros és vidéki nagyvárosok után az agglomerációs településekre is begyűrűztek. A kiadott lakásépítési engedélyek száma és a beépíthető telkek árainak növekedése is alátámasztja a főváros környéki települések iránti érdeklődés újbóli emelkedését — keserített el szerdán a Duna House.

Meglódult a balatoni ingatlanforgalom 

A Balaton-parti településeken éves szinten 1300-1500 lakáspiaci tranzakciót regisztráltak az elmúlt években, 2016-ra pedig akár 2500 értékesítés is lehet, amelyhez hasonló mennyiségű adásvétel utoljára 2008-ban volt a Balatonnál - derül ki az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat üdülőpiaci körképéből.

Egyre kevesebb az eladó szálloda Magyarországon 

Ahogy a turizmus kilábalt végre a válságból és az ingatlanpiacon is megindult a fellendülés, egyre könnyebb lesz vevőt találni az eladósorban lévő szállodákra, ha egyáltalán még mindig értékesíteni akarják azokat – írja a Világgazdaság.

Adriai ingatlanok: áresés 

Két év alatt 10-30 százalékkal csökkentek az ingatlanárak Horvátország tengerparti településein - derül ki az egyik legnagyobb ingatlanforgalmazó, a centarnekretnina.net hétfőn közzétett összesítéséből.

Zuhan a görög nyaralóingatlanok ára 

Rohamosan csökken a görög szigeteken a nyaralók ára, vásárló azonban alig akad.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!