Kata - Lehetetlen helyzetbe kerülnek a szállásadók is

Kata - Lehetetlen helyzetbe kerülnek a szállásadók is 

A katás változás a szálláshelykiadók egy részét is hátrányosan érinti. Fenyeget az elmozdulás a szürkegazdaság irányába és a munkaerőleépítés.
Ennyire fog fájni a búcsú KATÁ-tól

Ennyire fog fájni a búcsú KATÁ-tól 

Elfogadta az országgyűlés a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) új szabályozásáról szóló javaslatot. A turizmusban dolgozóknál is kiverte a biztosítékot.
A kata szigorításának visszavonását kérik a szakmai szervezetek

A kata szigorításának visszavonását kérik a szakmai szervezetek 

A kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) 2021-től hatályos szigorításának visszavonását, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 7+1 pontos javaslatának megtárgyalását kéri a parlamenttől több szakmai érdekképviseleti szervezet.
Iparkamarai állásfoglalás: bértámogatást + KATA módosítást

Iparkamarai állásfoglalás: bértámogatást + KATA módosítást 

A Fővárosi Közgyűlés által elfogadott válságkezelő intézkedésekről, valamint a „lex Parragh” néven is ismert KATA szabályozás módosítására tett 7+1 pontos javaslatról tartottak online kerekasztal beszélgetést a vendéglátóipari és turisztikai szakmai szervezetek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében.

A MISZ válasza a mostani helyzetre 

Az utóbbi hetekben a turisztikai szervezetek megfeszítetten dolgoztak az általuk képviselt ágazat érdekeiért. Itt a példa, hogy a Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) sem tétlenkedett. Változatlan formában közöljük hozzánk eljuttatott üzenetüket.
Másfélszeresére nőne a  kisadózók tételes adója?

Másfélszeresére nőne a kisadózók tételes adója? 

„Van még két-három hetünk arra, hogy elvégezzük a modellszámításokat és feltérképezzük a vállalkozások véleményét a kata esetleges módosításáról” – mondta a Független Hírügynökségnek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. Parragh László négy lehetséges forgatókönyvet vázolt fel a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) lehetséges jövőjéről. Adóemelés is benne van a pakliban. Az idén katából közel 113 milliárd forint költségvetési bevételt terveznek.
2018-ban folytatódnak az adócsökkentések

2018-ban folytatódnak az adócsökkentések 

Január 1-jétől 2,5 százalékponttal csökken a szociális hozzájárulási adó, a kisvállalati adóból is 1 százalékponttal kevesebbet kell fizetni idén, mint tavaly, az innovatív vállalkozások pedig fejlesztési adókedvezményt vehetnek igénybe. A nappali tagozatos hallgatóknak kedvezőbb lesz kisadózók tételes adója, amit idéntől már az ügyvédek is választhatnak — közölte az NGM.

Áttért már a kivára, katára? 

December 31-én három – a vállalkozásoknak jelentős adómegtakarítást eredményező – választási határidő jár le. Az év utolsó napjáig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), - ha már január elsejétől ezen igen kedvező adózási módok egyike szerint kíván adózni a vállalkozó - illetve az alanyi mentesség az áfában. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy 2017. december 31-én éjfélig az erre vonatkozó nyilatkozatot el kell juttatni az adóhivatalnak — figyelmeztetett közleményében az NGM.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!