Bár végre havazik, de hétvégén ne induljon autóval a Kékestetőre!

Bár végre havazik, de hétvégén ne induljon autóval a Kékestetőre! 

A hétvégére lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya pénteken. Így autóval nem érhető el a mátrai hegycsúcs. 
Jubileumi Advent a Kékesen

Jubileumi Advent a Kékesen 

December 1-jén 10 órától az Adventet ünneplik a Kékestetőn, ingyenes családi rendezvénnyel.
Hány kontinens látszik innen tiszta időben?

Hány kontinens látszik innen tiszta időben? 

Átadták pénteken a kékestetői tévétoronyban lévő megújult kilátót, ahol a beruházás eredményeként modern belső térrel, új világítással és a korábbinál több vizes helyiséggel várják a látogatókat.
Turisztikai fejlesztésekre ad támogatást a kormány a Kékesen

Turisztikai fejlesztésekre ad támogatást a kormány a Kékesen 

Négyévszakos kabinos felvonó és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra megépítéséről döntött a kormány a Kékesen.
Legyen minden év 10. hó 14-e a Kékestető napja!

Legyen minden év 10. hó 14-e a Kékestető napja! 

Hazánk legmagasabb pontját öltöztetnék új köntösbe a Kékestető Nonprofit Kft. és a Kékestető felvirágoztatását célul kitűző lelkes támogatók. 
Megérkezett a hó a Kékesre

Megérkezett a hó a Kékesre 

Havazott a Kékestetőn - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ) szerda este.
Hazai síterepek - műanyagpályák és havas lejtők

Hazai síterepek - műanyagpályák és havas lejtők 

Síelj Itthon! címmel a Magyar Turizmus Zrt. és a Chernel István Sí és Turisztika Klaszter téli sportlehetőségeket bemutató tanulmányútjára hívta a turizmussal foglalkozó szakújságírókat, amelyen a hazai sípályák világába és a magyarországi síéletbe nyerhettünk bepillantást.

Gyönyörű fotókon az idei első hóesés 

H. Szabó Sándor most a kékestetői hóesést örökítette meg. Hamisítatlan téli hangulat várható!
Látta már így az ország tetejét?

Látta már így az ország tetejét? 

A kora őszi változékony időjárás sem tántorította el az ország csúcsán barangoló turistákat. Vastagabb ruhát öltöttek és túracipőt húztak, hogy gyalogtúrákon ismerkedjenek a Kékestető nevezetességeivel.

Megoldódhat a mátrai áramprobléma 

Az Elmű/Émász megvizsgálja, hogy a Mátrában mely szakaszon lehet földkábellel kiváltani az elektromos légvezetéket a Felső-Mátrában immár rendszeressé vált áramszünetek felszámolása érdekében. Erről azt követően jött létre megállapodás, hogy csütörtökön Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott megbeszélést folytatott az érintett szervezetekkel.

Teljes hosszában nyitva a kékesi sípálya 

Teljes hosszában kinyit a hétvégére a Kékestetői Déli sípálya, ezért a kékestetői bekötőutat lezárják az autóforgalom elől és Mátraházáról síbuszok szállítják a vendégeket - tájékoztatta pénteken az MTI-t a pályákat üzemeltető Sícentrum.

Napsütésben rajtoltak, futó záporban érkeztek 

Ragyogó napsütésben több mint 1500 futó állt rajthoz június 02-án, a 15.SMART Kékes Csúcsfutáson, hogy felfussanak az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre. Több olyan induló is volt, aki már tizennegyedszer indult neki a hegynek. A verseny különlegessége volt, a „Smart Sport a Gyermekekért” elnevezésű kampány, melynek során a SAMSUNG olimpiai támogatását jelképező fáklyájával futott be Kropkó Péter Ironman bajnok és Molnár Zoltán MOB főtitkár a célba.

15. SMART Kékes Csúcsfutás 

Június 2-án lesz a jubileumi 15. SMART Kékes Csúcsfutás, melynek célja Magyarország legmagasabb pontján található. A komoly kihívást jelentő sportesemény indulói Mátrafüredről futnak fel a Kékesre: 11,6 kilométert tesznek meg, melynek során 671 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük.

Megnyílt az ország leghosszabb downhill pályája 

Megnyílt Magyarország leghosszabb downhill, vagyis lejtőpályája a Mátrában, Kékestető és Mátrafüred között.    

Teljes hosszában síelhető a kékesi pálya 

A rendszeres hóesés, a hideg idő és a hóágyúzás nyomán teljes hosszában síelhető a hét végén a kékesi déli sípálya.

Nemzetközi kutyafogathajtó verseny a Mátrában 

Szánhúzókutyák versenye Kanada és a Lappföld után a Mátrában!

Virtuális séta a Mátrában 

Három mátrai község valamint a Kékestető látnivalóit járhatjuk be egy gömbpanorámákból összeállított virtuális séta keretében egy új fejlesztésnek köszönhetően.

Fel a léceket, még tart a hazai síszezon! 

Néhány centiméteres friss hó hullott az elmúlt napokban a magyar hegyekben, és a hideg időben a húágyúk is folyamatosan működtek, így több pályán ideális viszonyok várják a síelőket - közölte a SíTv.hu.

Fel a léceket, nyomás a hazai sípályákra! 

Amíg ismét üzemelnek. Szombattól 3magyar síterepen járnak a felvonók. Eplény, Kékestető és a Sípark is várja a vendégeket - közölte a Sí TV.

Már a műhó sem bírja a rekord meleget 

A tavaszias meleg miatt kényszerszünetet kellett elrendelni a legtöbb magyar síterepen. Hiába esett 20-30 centiméteres hó a téli szünetben, és működtek a hóágyúk folyamatosan, a 10-15 fokos melegben az összes hó elolvadt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!