Utazik a hétvégén?  Ennyibe kerül külföldön a pénzfelvétel

Utazik a hétvégén? Ennyibe kerül külföldön a pénzfelvétel  

Sokan használják ki a mostani hétvégét külföldi utazáshoz, de általánosságban is elmondható, hogy egyre népszerűbbek a 3-5 napos kiruccanások.
Készpénzfelvétel ATM-ből külföldön?

Készpénzfelvétel ATM-ből külföldön? 

Következő összeállításunkból kiderül, amelyet a Wise segítségével adhatunk közre, 20 európai ország közül hol a legdrágább és hol a legolcsóbb a készpénzfelvétel. Bemelegítőként egy jótanács: Izlandon vagy Törökországban járva, ha lehet, kerüljük el az ATM pénzfelvevő helyeket.

Szívesebben fizetünk bankkártyával 

A bankkártyával rendelkezők több mint kétharmada, 69 százaléka a kártyás fizetést részesíti előnyben a készpénzhasználattal szemben - derül ki a CIB Bank kedden közölt reprezentatív felméréséből.

Egyre tudatosabban vásárolnak a magyarok külföldön 

A MasterCard Europe megbízásából a Free Association által elvégzett, a felnőtt, magyarországi városi lakosságra nézve reprezentatív felmérés szerint ma tízből nyolc utazó viszi magával a bankkártyáját külföldre, és közülük négyen aktívan használják is a plasztikot vásárlásra vagy készpénz-felvételre. A magyar turisták fizetési szokásait továbbra is leginkább a különböző fizetési módok várható költségei befolyásolják, ám épp a takarékoskodás jegyében döntenek egyre többen a kártyahasználat mellett külföldön is. Az mmonline.hu cikke.

Elfogadták az ingyenes készpénzfelvételt 

Az elmúlt egy évben jelentősen drágultak hazánkban a banki szolgáltatások, ennek csökkentése érdekében az Országgyűlés ma elfogadta az ingyenes készpénzfelvételről szóló törvénymódosítást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére