A modern gasztronómia kezdi felfedezni a halételeket

A modern gasztronómia kezdi felfedezni a halételeket 

A legtöbb halvásárlás várhatóan idén is az év végén, a karácsonyi időszakhoz kapcsolódik majd. Azonban korántsem mindegy, hogy milyen fajta halat teszünk a kosárba, ugyanis még a legnépszerűbb, leggyakrabban fogyasztott halfajták között is akár ötszörös árkülönbség lehet. A magyar háztartásokban többnyire a halászlé és a rántott hal képezi a karácsonyi menü részét, amihez jellemzően pontyot választanak a vásárlók. A halárakat, illetve az ár-érték arányt figyelembe véve, várhatóan ez idén is így fog történni. Ugyanakkor az elmúlt években a gasztronómia kezdi felfedezni, hogy a magyar halfajták milyen változatosan készíthetőek el, így a hagyományos fogások mellett újdonságok is megfigyelhetők. A magyarországi halfogyasztás népszerűsítését célozza a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint Irányító Hatóság által folytatott Kapj rá! kampány is, amely a halételek sokféleségét is szeretné ismertebbé tenni a magyar lakosság körében.

Borzalom: Elszabadult lazacok Norvégiában 

Mintegy hétszázezer lazac szabadult ki a héten két norvégiai akvakultúrából. Az állatok hibás hálóknak köszönhetően juthattak ki az élővizekbe, ahol tetemes ökológiai kárt okozhatnak.

Kivágták a lazacét 

A Budai Gourmet Fesztivál keretében rendezte meg a METRO Vevőakadémia az Első Országos Lazacbontó Bajnokságot. A versenyt a Cascade Étterem konyhafőnöke, Kiss Krisztián nyerte. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!