Kivágták a lazacét

A Budai Gourmet Fesztivál keretében rendezte meg a METRO Vevőakadémia az Első Országos Lazacbontó Bajnokságot. A versenyt a Cascade Étterem konyhafőnöke, Kiss Krisztián nyerte. 

A csaknem harminc vállalkozó szellemű versenyző (a nyílt bajnokságok szabályai szerint nem kategorizálták a versenyzőket) két elődöntőben döntötte el, kik vehetnek részt a bajnokság fináléjában.

A tíz döntőbe jutónak maximálisan nyolc perc állt rendelkezésére, hogy a verseny szabályai szerint filézzék lazacukat. Az első hazai lazacbontó bajnok Kiss Krisztián, a Cascade étterem séfje lett, aki jóval a szintidőn belül teljesítette a feladatot és a szakmai zsűritől a legmagasabb pontszámot kapta. (A versenykiírás szerint nem csak az időeredmény, hanem a munka minősége, és a lazac gazdaságos feldolgozása is értékelési szempont volt.) A legjobb eredmény büszke tulajdonosa a Marine Harvest jóvoltából egy két főre szóló négy napos norvég utat nyert, melynek részeként megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját. A második helyezett Ámon Attila (Tigris Étterem és Borbár) a harmadik Olivier Marchand (Château Visz) lett.

"Igazából nem készültem a versenyre, csak tegnap döntöttem el, hogy kihasználva az alkalmat, hogy éppen szabadnapos vagyok, kipróbálom tudásomat. Nem vagyok izgulós típus, több versenyen is indultam már, de azért a döntő előtt egy kicsit már megemelkedett az adrenalinszintem, hiszen szenzációs kollégákkal szállhattam versenybe. Nagyon örülök a győzelmemnek, és érdeklődéssel várom a norvégiai utazást, és a látogatást a lazacfarmon" - mondta a győztes Kiss Krisztián a Vendég&Hotel kérdésére.

(Tekintse meg képgalériánkat a versenyről. Foto: Kolbe Gábor)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.