Kivágták a lazacét

A Budai Gourmet Fesztivál keretében rendezte meg a METRO Vevőakadémia az Első Országos Lazacbontó Bajnokságot. A versenyt a Cascade Étterem konyhafőnöke, Kiss Krisztián nyerte. 

A csaknem harminc vállalkozó szellemű versenyző (a nyílt bajnokságok szabályai szerint nem kategorizálták a versenyzőket) két elődöntőben döntötte el, kik vehetnek részt a bajnokság fináléjában.

A tíz döntőbe jutónak maximálisan nyolc perc állt rendelkezésére, hogy a verseny szabályai szerint filézzék lazacukat. Az első hazai lazacbontó bajnok Kiss Krisztián, a Cascade étterem séfje lett, aki jóval a szintidőn belül teljesítette a feladatot és a szakmai zsűritől a legmagasabb pontszámot kapta. (A versenykiírás szerint nem csak az időeredmény, hanem a munka minősége, és a lazac gazdaságos feldolgozása is értékelési szempont volt.) A legjobb eredmény büszke tulajdonosa a Marine Harvest jóvoltából egy két főre szóló négy napos norvég utat nyert, melynek részeként megtekintheti Európa egyik legnagyobb lazac farmját. A második helyezett Ámon Attila (Tigris Étterem és Borbár) a harmadik Olivier Marchand (Château Visz) lett.

"Igazából nem készültem a versenyre, csak tegnap döntöttem el, hogy kihasználva az alkalmat, hogy éppen szabadnapos vagyok, kipróbálom tudásomat. Nem vagyok izgulós típus, több versenyen is indultam már, de azért a döntő előtt egy kicsit már megemelkedett az adrenalinszintem, hiszen szenzációs kollégákkal szállhattam versenybe. Nagyon örülök a győzelmemnek, és érdeklődéssel várom a norvégiai utazást, és a látogatást a lazacfarmon" - mondta a győztes Kiss Krisztián a Vendég&Hotel kérdésére.

(Tekintse meg képgalériánkat a versenyről. Foto: Kolbe Gábor)


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.