Magyarország világörökségi nevezést nyújtott be 

Magyarország 2018. január 31-én benyújtotta az UNESCO Világörökségi Központjához a Frontiers of the Roman Empire – The Danube Limes / A Római Birodalom határai - A Dunai Limes helyszín világörökségi nevezését - adta hírül a Magyar Limes Szövetség.
Még közelebb került a világörökségi címhez a dunai limes

Még közelebb került a világörökségi címhez a dunai limes 

Megszületett a kormányhatározat az új hazai világörökségi nevezésről.

Hamarosan új világöröksége lehet Magyarországnak a Duna mentén 

Többször is beszámoltunk már arról, hogy folyamatban van a Római Birodalom magyarországi Duna-szakaszának UNESCO világörökségi címre történő jelölése. A cím elnyerésére már 2018-ban sor kerülhet, amely így a világ egyik legnagyobb kiterjedésű világörökségi helyszíne lehet.
Új szakaszhoz ért a világörökségre pályázó Duna menti megaprojekt

Új szakaszhoz ért a világörökségre pályázó Duna menti megaprojekt 

Újabb, operatív szakaszához érkezett a a Magyar Limes Szövetség tevékenysége, a szövetség további belépőket vár a sikeres működés érdekében.
Római történelem Budapest belvárosában

Római történelem Budapest belvárosában 

Egész napos kulturális és zenei programok, interaktív kalandjáték, valamint mesterségek vására vár minden érdeklődőt október első hétvégéjén Budapesten. A kétnapos programot egy több éves szakmai projekt részeként rendezik meg, amelynek a végcélja a római limes magyarországi szakasza, a ripa Pannonica UNESCO világörökségi státuszának elnyerése és abban rejlő nemzetgazdasági jelentőségű gazdasági-turisztikai lehetőségének a kihasználása. 

A Magyar Limes Szövetség felhívása turisztikai vállalkozók részére 

A Magyar Limes Szövetség nyugati és déli Dunai-szakaszának vezetősége helyszíni egyeztetésre hívja a Duna-menti turisztikában érdekelt vállalkozások vezetőit a szolgáltatási kínálat feltérképezése és azokkal való gazdasági (szerződéses) kapcsolat előkészítése érdekében.
Átfogó turisztikai stratégiát a Duna mentén!

Átfogó turisztikai stratégiát a Duna mentén! 

- szólít fel a Magyar Limes Szövetség és hív szakmai tanácskozásra.
Felkészülten kellene várni a világörökséggé nyilvánítást

Felkészülten kellene várni a világörökséggé nyilvánítást 

A Limest, mint hazánk elkövetkezendő legnagyobb turisztikai attrakcióját helyezte a középpontba Pécsett a Magyar Limes Szövetség és a Pannon Kultúra Alapítvány által közösen rendezett szakmai konferencia.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!