A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Több pulykát eszünk

Több pulykát eszünk 

Másfél éves mélypontról kapaszkodott fel a hazai pulykahús fogyasztás, ezzel együtt a személyenkénti 5,5 kilogramm mennyiség jelentős mértékben elmarad a 2004. évben elért eredménytől – hangzott el a Magyar Pulykaszövetség szerdai fórumán, Budapesten. A Hálaadás ünnepe szakmai rendezvény vendége volt M. André Goodfriend, az USA Nagykövetségségének ideiglenes ügyvivője, valamint Kanada Nagykövetségének képviselője.
Csökkent, de még őrzi erős piaci pozícióit a magyar pulykatermelés

Csökkent, de még őrzi erős piaci pozícióit a magyar pulykatermelés 

A magyar pulykaágazat az utóbbi hat évben folyamatosan veszít pozícióiból, de még mindig meghatározó szereplő az európai, sőt a világpiacon is – hangzott el a szarvasi Pulyka Nap alkalmából megrendezett szakmai konferencián. A belföldi fogyasztásban a pulyka a csirke mögött a második helyen áll 7,5 kilós egy főre jutó fogyasztással, de a világ pulykaexportjából is 5 százalékkal részesedünk.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!