Elkészült a maribori síterep négyszemélyes ülőliftje

Elkészült a maribori síterep négyszemélyes ülőliftje 

A 7,5 millió eurós fejlesztésből közel 6 milliót fizetett a szlovén kormány, a maradékot pedig a síterepnek kellett kigazdálkodnia.

Még szinte el sem indult, máris ritkítja a járatok számát 

A VLM légitársaság Maribor-München járata a héten indul, de április közepétől mégsem a korábban ismert frekvenciával — derült ki hétfőn az Airlineroutes hírleveléből.
Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group

Megnyitotta első két szállodáját Szlovéniában az Orbis Hotel Group 

Az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere megnyitotta első szállodáit Szlovéniában, a Mercure és ibis Styles Maribort, helyi partnerével, a befektető Terme Mariborral közösen - közölte pénteken a vállalat.

Két új szállodával lép be a szlovén piacra az Orbis 

Az Orbis Hotel Group, a világ vezető utazási és lifestyle csoportja, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere és a kizárólagos képviselője az AccorHotels márkáknak a régióban, helyi partnerével, a Terme Mariborral kötött, egy Mercure és egy ibis Styles szállodára vonatkozó franchise megállapodással belép a Szlovén piacra.

Fognak-e repülni a maribori repülőtérről? 

A szlovén állami vagyonnal gazdálkodó hivatal hosszú távú koncessziós partnert keres a maribori repülőtér működtetéséhez, amelynek utasforgalma minimálisra csökkent ebben az évben - közölte a Vecer című napilap hétfőn.
A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező

A nyugati végeken toboroz utasokat egy szlovén utazásszervező 

Mariborból kínál üdüléseket egy szlovén tour-operátor délnyugat-magyarországi utazóknak. Két görög szigetre és a török riviérára repülnek június közepétől.
Csődbe ment a népszerű szlovéniai síterep

Csődbe ment a népszerű szlovéniai síterep 

A magyarok által is kedvelt Pohorje síterep jelentett csődöt, miután hatalmas adósságot halmozott fel.

Szlovénia- Európa zöld ékköve 

A Continental Hotelben rendezte meg a napokban Budapesten szokásos őszi workshopját a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal, amelyet Szlovénia nagykövetasszonya, Darja Bavdaž Kuret nyitott meg. A szállodában fotókiállítás is nyílt ez alkalomból, a képeken az ország nevezetességének számító lipicai ménes látható. Az eseményen a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal központja mellett képviseltette magát Ljubljana, Maribor és Postojna idegenforgalmi hivatala, valamint több helyi szállodavállalat.
Megnyitották Mariborban a kulturális évadot

Megnyitották Mariborban a kulturális évadot 

Óriási világító feliratokkal, lézershow-val és fényekkel "újjáépített" történelmi városfalakkal köszöntötte a szlovéniai Maribor szombaton este az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) évad nyitányát, amelyen az Európai Bizottság kulturális biztosa és a szlovén államelnök is jelen volt; az utóbbi beszédét egy bekiabáló megpróbálta megzavarni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére