Szanatórium és gyógyturisztikai tanösvény épül Mátraderecskén

Szanatórium és gyógyturisztikai tanösvény épül Mátraderecskén 

A Föld Napja alkalmából Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Magyar Tájdíjat adományozott Mátraderecske önkormányzatának. A „Palócföld ősereje, tájfejlesztési közösségi mintaprogram az élhető faluért” című pályázatukkal érdemelték ki ezt az elismerést.

Mátraderecskén az egészségturizmusra alapozzák a jövőt 

Hosszabb távon az egészségturizmusban látják a jövőt Mátraderecskén. Mindezt a széndioxidos gyógygázfürdőre, a mofettára alapozzák. A mátrai faluban található, idén húsz éves létesítmény szakemberei ugyanis kiemelkedő eredményeket értek el a betegek gyógyításában.

Vett már részt óriási palóc párnacsatán? Most megteheti! 

Falunapként indult, aztán az elmúlt évek során országos jelentőségű eseménnyé fejlődött a mátraderecskei palóc párnafesztivál. A hétvégén újra megtartják ezt a jeles rendezvényt.
Mátraderecskei párnák és a turizmus

Mátraderecskei párnák és a turizmus 

Párnafesztivál párnacsatával, koncertekkel, főzéssel, mofetta és gyógyvizű strand is csalogatja Mátraderecskére a kikapcsolódni, gyógyulni vágyókat. A községben különösen a nyári, kora őszi hónapokban élénkül meg az idegenforgalom. 

Tb-támogatott lesz a mofetta-kezelés 

Társadalombiztosítási támogatásban részesül a jövőben a "mátraderecskei mofetta", vagyis a természetesen feltörő szén-dioxiddal végzett kezelés - tájékoztatta az intézmény főorvosa kedden az MTI-t.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!