OMÉK: a vadászati világkiállítás kísérőrendezvényeként

OMÉK: a vadászati világkiállítás kísérőrendezvényeként 

Október 7- 10. között rendezik a 2021. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK) az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérőrendezvényeként a HUNGEXPO területén, az E és B pavilonokban az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC) szervezésében. 
Az idei a Kékfrankos éve lesz

Az idei a Kékfrankos éve lesz 

A Kékfrankos évének nyilvánította az ideit a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - jelentette be a tárca vezetője pénteken Budapesten a tavalyi Furmint éve záróeseményén.
Itt az ötödik Greennovációs Nagydíj!

Itt az ötödik Greennovációs Nagydíj! 

A Turizmus Online kiadója, a Professional Publishing Hungary a tavalyi nagy siker után idén is kiírja a Greennovációs Nagydíj elnevezésű, környezettudatos vállalati működést díjazó versenyét. A pályázatra február 12-ig lehet jelentkezni.

Helyi termelők és a turizmus kerül idén az OMÉK fókuszába 

Megnyit szerdán az idei Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK), ahol bemutatkozik a hazai agrárium, a több mint 900 kiállító összesen mintegy 40 ezer négyzetméteren várja a látogatókat - közölte az eseményt szervező Magyar Turizmus Zrt. az MTI-vel.

„Egy termelőtől szereznek be mindent” 

Lassan terjed, de egyre népszerűbb az ún. közösségi mezőgazdaság hazánkban is. Ennek egyik legegyszerűbb formája, amikor a leendő vásárlók együtt eltartanak egy gazdálkodót, aki igyekszik mindent megtermelni, ami a konyhára kell a családoknak. Az ún. részes rendszerben a termést mindig elosztják, de nemcsak a haszon, a kockázat is közös, így a gazdának sem kell aggódnia aszály, vagy túl sok csapadék esetén.

Visszaszorították az erdőirtás mértékét 

Az erdővédelmi programok működnek és hatékonyak, az agrárium klímabaráttá tétele azonban egyelőre nem kecsegtet sok sikerrel. A Piac & Profit cikke.

Összefogás a magyar exportért 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

OMÉK: ígéretes jövő előtt áll a mezőgazdaság 

A magyar mezőgazdaság jobban teljesít, mint korábban, és ígéretes jövő előtt áll, a kormány ugyanis lezárta a küszködés korszakát a magyar agráriumban – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK megnyitó ünnepségén, Budapesten, a Hungexpón.

Az ökoturizmust fejlesztheti az Ős-Dráva mintaprogram 

A hátrányos helyzetű dél-baranyai Ormánságban élőknek – mintegy 15 ezer embernek – teremthet kedvező gazdasági lehetőségeket a most induló Ős-Dráva program. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője Drávatamásiban tartott sajtótájékoztatót a program indulásáról - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium, Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkársága.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!