Mikrohullámú sütő cikkek
Ezt csinálja a mikrohullámú sütő az ételeinkkel
Az emberiség már évtizedek óta használja a mikrót, amelyről tévhitek és legendák egész sora kering, ezek szerint káros az egészségre, sőt átalakítja az ételben található DNS szerkezetét. A tudomány szerencsére ennél sokkal megalapozottabban állítja: nincs baj a mikró használatával, sőt akár még több tápanyag is maradhat az így felmelegített élelmiszerben.
Kidobják mikróikat a bükfürdői vendéglátósok
Vasárnap gyerekek, orvosok, politikai döntéshozók lesznek a főszereplői annak az akciónak, ahol képletesen kitiltják a vendéglőkből a mikrohullámú sütőket. A turisztikai recesszió közepette egyes helyi éttermek tulajdonosai a régi, hagyományosan készített ételekkel próbálják visszacsábítani a régióba az egészségükre is figyelő vendégeket, közölte lapunkkal a bükfürdői Auróra étterem.