Kidobják mikróikat a bükfürdői vendéglátósok

Vasárnap gyerekek, orvosok, politikai döntéshozók lesznek a főszereplői annak az akciónak, ahol képletesen kitiltják a vendéglőkből a mikrohullámú sütőket. A turisztikai recesszió közepette egyes helyi éttermek tulajdonosai a régi, hagyományosan készített ételekkel próbálják visszacsábítani a régióba az egészségükre is figyelő vendégeket, közölte lapunkkal a bükfürdői Auróra étterem.

A turizmus válságát leginkább az mutatja, hogy az elmúlt öt évben nem nyílt új vendéglő Bükfürdőn. Leginkább csak bezártak a régi nagy múltú helyek, perspektívát azonban csak kevesen láttak a büki vendéglátóipar területén. Ezzel párhuzamosan a vendégek száma is erősen megfogyatkozott, a talpon maradt éttermek jelentős része átállt az olcsóbb alapanyagokból, kevés ráfordítással elkészíthető ételek készítésére.

Vasárnap azonban néhány büki vendéglátós hadat üzen a rossz minőségű, gyakran egészségtelen menüknek, amelyeket az ország számos éttermében a turistáknak kínálnak. A „hadüzenet” első lépéseként az Aurórából „kidobják” a mikrohullámú sütőket. A személyzet fogadalmat tesz arra, hogy nem használják ételeik elkészítéséhez az alapanyagokra és az egészségünkre is káros eszközöket.

A Bükfürdőn nyaraló gyerekeket pedig arra kérik, hogy fessék ki, alakítsák át azokat a mikrohullámú sütőket, amelyeket a helyi vendéglősök dobnak ki éttermeikből. A kidekorált mikrohullámú sütőket az Auróra galériájában állítják ki.

A mikurohullámú sütők „átalakításában” segítenek majd orvosok és politikusok is, közölte Kerekes Szilárd, az Auróra étterem tulajdonosa, a helyi vendéglátósokat tömörítő érdekképviselet elnöke.


VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál

VarjúVár: az étterem, ahol mindenki otthonra talál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.