Megérkezett Sevillába a Solar Impulse 

Június 23-án reggel közép-európai idő szerint 7.38-kor sikeresen szállt le a napelemes repülőgép. New York JFK repterérről indult június 20-án, és 71 óra alatt teljesítette a 6272 kilométeres távot.

Átadták a világ első napenergiával működő repülőterét Indiában 

A dél-indiai, Kerala állambeli Kocsín nemzetközi repülőtere a világon az első, amelyik teljes mértékben napenergiával működik – összesen 46.150 napelem gondoskodik a légikikötő energiaellátásáról.
Leszállásra kényszerült a Solar Impulse

Leszállásra kényszerült a Solar Impulse 

A Csendes-óceán átrepülését tervező Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája a táv megszakítására kényszerült, és 36 órás repülés után Japánban landolt a rossz időjárás miatt. 

Saját vizét issza az afrikai luxus hotel 

Stratégiai jelentőségűnek nevezik Kelet-Afrika legújabb luxus szállodáját, amely saját vizét issza vissza a fenntarthatóság érdekében beépített környezetóvó technológiák segítségével - írja a Globoport.

Elindult a Föld körül a napelemes repülő 

Megkezdte Abu Dzabiból világ körüli útját az első napenergiával hajtott repülőgép, a Solar Impulse 2. A svájci gép két pilótája be akarja bizonyítani, hogy lehetséges körberepülni a Földet egyetlen csepp hagyományos, környezetszennyező üzemanyag nélkül.
Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép

Jövőre kerülheti meg először a Földet napelemes repülőgép 

Több mint egy évtizednyi kutatás, fejlesztés és kemény munka után lassan eljön az idő, amikor világkörüli útjára indulhat a napenergiával hajtott repülőgép, ami éjszaka is képes a levegőben maradni.

Napenergiával csökkentették a költségeket 

Számos a nagyközönségnek szóló beruházás után a Gránit Gyógyfürdő Zrt. ezúttal olyan fejlesztést valósított meg, amelynek köszönhetően megújuló energia hasznosításával csökkenthetők a fürdő működési költségei.

Napelemekkel borítják be a Blackfriars vasútállomást 

Több mint 4400 napelemmel borítják be a brit főváros első Temzén átívelő pályaudvarát, amelynek felújítási munkálatai decemberben érnek véget.

Napelemek a budapesti hostel tetején 

A Mellow Mood Hotels Top Hostel márkájohoz tartozó Marco Polo hostel a tetejére szerelt napelemekkel állítja elő a melegvizet - közölte a Turizmus Online-nal a szállodalánc.
Első nemzetközi útjára indult a svájci napelemes repülő

Első nemzetközi útjára indult a svájci napelemes repülő 

Első nemzetközi útját kezdte meg Brüsszel felé pénteken Bertrand Piccard svájci kalandkereső Solar Impulse napelemes repülője, amellyel hamarosan már a Földet akarják megkerülni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!