Ősgabona lisztekkel rukkolt elő az ÖMKi 

A tájfajta ősgabonák kiállták az idő próbáját és a jövőben is kulcsszerepet kaphatnak. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) többéves munkája eredményeként a napokban kerülnek kiskereskedelmi forgalomba azok a hazai ökológiai termesztésből származó tönke és alakor tájfajta ősgabona lisztek, amelyek izgalmas sokszínűséget hoznak a gasztronómiába. A magas beltartalmi értékű, egészséges, különleges ízvilágú lisztek elsőként hazai kézműves pékségek kemencéiben bizonyítottak.

Betörnek az újhullámos gasztronómiába a különleges ízvilágú paradicsomok 

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd (Pajta Bisztró) és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra (Lila füge) is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

Az ÖMKi a fenntartható élelmezésért 

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd (Pajta Bisztró) és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra (Lila füge) is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

Az ÖMKi a fenntartható élelmezésért 

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd (Pajta Bisztró) és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra (Lila füge) is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat 

Másodszor szervezett sikeres egyeztetést az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet kutatók, gazdálkodók, molnárok és pékek bevonásával az elfeledett tájfajta ősgabonák elterjesztéséért június 19-én. Hazánk egyetlen, kifejezetten fenntartható mezőgazdasággal foglalkozó, önálló szervezete a februári első ágazati egyeztetés után ezúttal a felvidéki Biocentrum Biogazdaságba hívta szakmai napra, kóstolóra és szántóföldi bemutatóra az ősi kenyérbúzák termesztésében érdekelteket. Az esemény résztvevői az emberiség első termesztett gabonafajai, a kedvező beltartalmi értékkel rendelkező, és a klímaváltozás szélsőséges hatásaihoz is alkalmazkodó tájfajta ősgabonák újbóli felfedezésének fontosságát hangsúlyozták.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!