Lőttek Tatán a híres vadlúd sokadalomnak

Lőttek Tatán a híres vadlúd sokadalomnak 

Több mint tízezer vadludat üldöztek el a tűzijátékok és a petárda durrogások a tatai Öreg-tóról. Pedig az önkormányzat már több éve döntött a madarak védelmében a pirotechnikai eszközök korlátozásáról.
Tatán már gyülekezik a vadlúd sokadalom

Tatán már gyülekezik a vadlúd sokadalom 

A feledhetetlen élmény a madarakon igazán nem múlik, hiszen egyre többen érkeznek az ország különböző pontjai felől az Öreg-tóhoz, a sokadalomban gyönyörködők legnagyobb örömére.
A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe

A tatai Platán beszállt egy madárkalauz elkészítésébe 

Természetvédők és a vidéki csúcsgasztronómia egyik legismertebb képviselőinek összefogásával jelent meg egy könyv a Tatai tó környékén élő több mint kétszázötven madárfajról. A kötet színpompás madarakat ábrázoló festményei november közepéig a tatai Esterházy-kastélyban is láthatóak.
Szombaton tartják a Tatai Vadlúd Sokadalmat

Szombaton tartják a Tatai Vadlúd Sokadalmat 

Akár ötvenezer madár együttes kirepülésének és behúzásának is részesei lehetnek szombaton azok, akik ellátogatnak Tatára, az Öreg-tó partján rendezett Vadlúd Sokadalomra.

Mindenképp lesz szálloda Tatán, csak kisebb, mint tervezték 

5 ezer négyzetméterrel kisebb lesz a hotel, és ígérik: egyetlen fát sem vágnak ki, megegyeznek a civilekkel, mélygarázs viszont lesz.

Megújult a tatai Platán 

A hangulat csak aláfestés, a hangsúly Pesti István ételein van, vallja Varró Zoltán designer-belsőépítész, akinek tervei alapján újult meg a tatai Platán Bisztró és Udvarház.
Ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén

Ötcsillagos szálloda épülhet a tatai Öreg-tó környékén 

Az elmúlt hetekben több olyan turisztikai fejlesztés tervét is beharangozta a tatai polgármester, mely az Öreg-tó partján valósulna meg. A fakivágásokkal is járó szálloda- és strandépítésnek azonban ellenzői is vannak, akik szeretnék megőrizni a tó és környezete eddigi arculatát.

Ellepik a halfőző mesterek Tatát 

Az ország különböző részeiről érkező halfőző mesterek, a régiókra jellemző halételek várják a látogatókat hétvégén Tatán, az Öreg-tó mellett, az Esterházy-kastély kertjében zajló halászfesztiválon.
Észtországi fa az év európai fája, második a tatai nagy platán

Észtországi fa az év európai fája, második a tatai nagy platán 

A 2015-ös év európai fája versenyben második lett a tatai nagy platán, a győztes 59.836 szavazattal Észtország fája, egy focipálya közepén álló tölgy, a harmadik helyezett egy fekete nyárfa lett Spanyolországból - közölte az MTI-vel az Ökotárs Alapítvány.

Átadták Tatán az Öreg-tavi ökoturisztikai központot 

Átadták a tatai Öreg-tó mellett épült ökoturisztikai központot, amely otthont ad a kajakosok klubházának, valamint a kerékpáros és a bakancsos turistákat is kiszolgálja.

Több tízezer vadlúd kirepülését figyelhetjük meg 

Több tízezer vadlúd reggeli kirepülésével veszi kezdetét szombaton a tatai Öreg-tavon a Vadlúd Sokadalom. A madarak sötétedés előtti behúzásáig természetvédelmi programok, kézműves vásár, ökojátszóház és a madarakhoz kapcsolódó előadások várják az érdeklődőket.

230 éves platánfa kapta az Év Fája címet 

A tatai Öreg-tó partján álló platánfa nyerte 2014-ben az Év Fája-díjat az Ökotárs Alapítvány vetélkedőjén, amelyen az egyes közösségek számára különös jelentőséggel bíró fák közül választották ki a győztest.

Megújult a tatai Öreg-tó és környéke 

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) közel 1,4 milliárd forint uniós támogatásból végezte el a tatai Öreg-tó és vízgyűjtő területe, az Által-ér természeti megújítását - mondta el a szervezet igazgatója pénteken Tatán, a beruházás zárórendezvényén.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!