Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke

Így fog kinézni a világ legmonumentálisabb óriáskereke 

A két egymást metsző gyűrűvel rendelkező óriáskerék a tervek szerint száznyolcvan méteres lesz, így ezzel a világ legnagyobbjának számít majd.
Nagyobbra nő a Budapest Eye

Nagyobbra nő a Budapest Eye 

A stabil kereslet mellett az üzemeltető cég vezetője lát esélyt egy új, akár még nagyobb kerék beszerzésére, pár éven belül. 
Aki szerencsés, most alhat a bécsi óriáskerékben

Aki szerencsés, most alhat a bécsi óriáskerékben 

Idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját a Bécs egyik jelképének is számító turisztikai attrakció: a Práterben található Óriáskerék. Különleges akcióval készülnek a jubileumra.
A világ legnagyobb óriáskereke Dubajban

A világ legnagyobb óriáskereke Dubajban 

Dubaj mindig is a legek városa volt, most sincs ez másképp: a világ legnagyobb óriáskerekére lehet felszállni október 21-től.

Eger új attrakciója egy óriáskerék 

Az Eger felirat mellet egy újabb turistalátványosság, egy 30 méter magas, 80 férőhelyes óriáskerék is díszíti januárig a Gárdonyi teret.
Szülinapi óriáskerék

Szülinapi óriáskerék 

Az első magyar készítésű, 50 méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli fél évszázados múltját a Balaton fővárosa. Július 1-jén a Nagystrandon vehetik birtokba a látogatók a Siófok Óriáskereket, amelyről megcsodálható a Tihanyi Apátság, a völgyhíd, a Badacsony, a Balaton-felvidék, a Somogyi-dombság, a Siófoki Víztorony és szinte az egész Balaton. Az elmúlt néhány évben jelentősen átalakult Siófok arculata, nőtt a turisták száma, több milliárd forintot fordítottak hazai és uniós forrásból turisztikai és városfejlesztésekre. A beruházások célja a Balaton-parti szezon meghosszabbítása, a minőségi turizmus ösztönzése.
Óriáskerék várja a debreceni adventi vásár látogatóit

Óriáskerék várja a debreceni adventi vásár látogatóit 

Idén először óriáskerék is várja a debreceni adventi vásár látogatóit - hangzott el a rendezvények helyet adó Kossuth téren tartott pénteki sajtótájékoztatón. 
120 éves az osztrák főváros egyik jelképe

120 éves az osztrák főváros egyik jelképe 

Már az engedélyezése sem volt zökkenőmentes, többször le akarták bontani és egyszer ki is gyulladt – ma mégis az osztrák főváros egyik jelképe. 
Megújítja óriáskerekét a 250 éves bécsi Práter

Megújítja óriáskerekét a 250 éves bécsi Práter 

250. jubileumát ünnepli idén Bécs vidámparkja, a Práter. A kerek évfordulóról külön kiállítással emlékeznek meg, az Óriáskerék pedig új gondolákat kap. A régieket már el is kapkodták. 
70 méterről csodálhatja meg a Balatont Siófok óriáskerekéről

70 méterről csodálhatja meg a Balatont Siófok óriáskerekéről 

Már nem csak Budapestnek, hanem Siófoknak is van óriáskereke.

Újra forog a Sziget Eye 

Megkezdte működését, és októberig várja az érdeklődőket a Sziget Eye a fővárosi Erzsébet téren. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet.

6 hétig forog az Erzsébet téren a Sziget Eye 

Itthon eddig még nem látott méretű, mintegy 65 méter magas óriáskereket állít fel közösen a Belváros önkormányzata és a Sziget Szervezőiroda az V. kerületi Erzsébet téren. A monumentális látványosság június 7-től fogadja az érdeklődőket és hat hétig működik a belváros szivében. 

Gigantikus óriáskereket állítanak fel az Erzsébet téren 

Valódi szenzációnak ígérkezik a világ legnagyobb, 60 méteres óriáskereke, amelyet Budapest belvárosában, az Erzsébet téren állítanak fel néhány hónapon belül, írja az Xpatloop.

Nemzetközi óriáskerék-rekord 

Nemzetközi óriáskerék-rekord dőlt meg Svédországban: 72 nemzet szülötte ült egyszerre egyazon keréken.

Lélegzetelállító óriáskerék Velence fölött 

Más európai nagyvárosok példáját követve az olaszországi Velence is szeretne egy turistacsalogató óriáskereket, amely "lélegezelállító" kilátást kínálna a lagúnák városára, nem mellékesen jelentős többletbevételt hozna, a terv azonban nem élvez egyöntetű támogatást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!